Simply kat

Hellre frågvis än ovetande.

flyttat

Publicerad 2008-07-29 07:32:53 i Allmänt,

Jaha, då var lägenheten tömd. Idag ska jag flyttstäda. Imorgon blir det flyttbesiktning och sedan ska nycklarna lämnas in. Inatt var första natten jag verkligen drömde att jag åkt till Zanzibar. Jag hade aldeles för mycket kläder med mig och det regnade.

helgbestyr

Publicerad 2008-07-21 09:32:05 i Allmänt,

Helgen har spenderats i goda flyttkartongers lag. Jag vet inte HUR jag ska lyckas få plats i mitt lilla,  lilla förråd. Har sålt av en del möbler men vill få ännu fler möbler sålda. Jag har dessutom slängt ut en massa saker i entrén till huset. Fort som attans går det för sakerna att försvinna. Studenter älskar gratis! Känns lite vemodigt att lämna lägenheten men som sagt, jag ska ju till Afrika. Det är faktiskt bättre än en lägenhet. Ja, snart ska jag till Afrika. Jag undrar när jag kommer inse att det faktiskt är verklighet och inte fantasi... Mest troligt aldrig.

Nu är goda råd dyra

Publicerad 2008-07-17 15:48:56 i Allmänt,

Saxat ur ett häfte med hälsoråd jag fick från vaccinationskliniken:

Sex: För mycket alkohol ökar risken för tillfällig oskyddad sex. Risken för könssjukdomar inklusive AIDS och blodöverförd gulsot är mycket större än i Sverige. 90% av prostituerade i Nariobi är HIV-smittade! Om du trots detta inte kan avstå fordrar omtanken om dig själv, din(a) framtida partner(s) och resten av ditt liv att du åtminstonde minskar risken med kondom (inte heller detta är riskfritt). Inga samlag utan kondom!! Tro inte att du är populär på grund av din charm eller dina vackra ögon - det är din kassa som är attraktiv.

sista sprutorna

Publicerad 2008-07-16 07:47:51 i Allmänt,

Igår fick jag mina två sista sprutor. Nu har jag tagit totalt sju sprutor sen jag skulle åka till Afrika sist. När jag var på vaccinationskliniken kom det dit en kille med en massa vakter runt omkring sig och handbojor runt handlederna. Han hade huvudet sådär nedböjt som fångar har på film när de färdas offentligt. Han såg ganska snäll ut och jag tyckte lite synd om honom. Insåg att jag aldrig sett någon med handbojor förut.

Började dessutom packa lite igår. Jag kanske är tidigt ute men det är bättre det än att stressa som sjutton sen. Föresten kommer lillasyster på besök sista helgen i juli och då vill jag ju inte hålla på och packa. Gjorde min adressändring igår också. Snart bor jag hos frickan. Hur kul är inte det, 3 personer på 24 kvadratmeter. Fast, det är klart, det är ju bara min post som kommer dit!

I helgen bär det av till Stockholm med bäste fotografen. Då ska jag shoppa lite mer kläder på slutrean och så ska jag köpa mig en ny resväska. Är det föresten någon som vet vad jag ska köpa för kikare och är det någon som har en gammal kikare till salu?

Väntar spännt på mail från Julia. Hon skickade ett kort mail till mig där hon skrev att hon snart skulle skicka mig ett långt mail som hon skrivit under hela helgen. Väntade helga dagen igår men inget mail. Åh, det är så kul att läsa om mitt Afrika!

nervös

Publicerad 2008-07-15 07:44:43 i Allmänt,

Idag kommer znz -Thomas hem. Han har köpt kaffe till mig men framförallt har han nu mer erfarenhet av Zanzibar än vad jag har. Så jag läääängtar tills jag får träffa honom och pumpa honom på information. Och bilder har han säkert i massor.

På söndag åker Julia, min blivande kombo, till Zanzibar. Även om jag inte har träffat henne än så gör hennes mailkontakt att jag blir helt nervös. Känns som att det är jag som ska åka på söndag. Får kallsvettningar och hela baletten. Hur ska det då bli när jag ska åka? Ska bli kul att träffa henne i alla fall och just nu känns det som att det är trist att hon bara är där en månad med mig.

Jag vill äta mango, dricka fruktdrinkar och mingla med zanzibarer ikväll.

note to self- update 2008-07-28

Publicerad 2008-07-15 07:41:32 i Allmänt,

resväska
kikare
skor
ryggsäck?

våtservetter
plåster
panodil
imodium
t-shirts
swahili-lexikon- beställt från Bokus
linser - bokat tid hos optikern väntar på leverans.
tandläkaren - bokat tid
försäkring
vaccination nr. 2 - bokat tid

extrakopior av pass, biljetter, försäkringspapper
magmedel från hälsokost
adressändring- väntar på papper
sojaprotein

Idag ska jag börja med malariatabletter för att se så att jag inte får mardrömmar och konstiga syner av dem. Jag är lite nervös...

än är det bara juli

Publicerad 2008-07-15 07:30:06 i Allmänt,

Den 22:a augusti sätter jag mig på planet som ska ta mig till Zanzibar. Där ska jag arbeta på hotell och senare även arbeta som färdledare på safari i norra Tanzania och i Kenya.

Det här kommer att bli min dagbok under tiden jag är i Afrika och jag hoppas att jag kommer att kunna uppdatera den relativt ofta.

Om

Min profilbild

kat

Har bytt ut resorna ut i världen mot resan i livet tillsammans med min son.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela