Simply kat

Hellre frågvis än ovetande.

pengar

Publicerad 2009-01-24 14:34:30 i Allmänt,

Jag vill ha internet hemma nu. Sitter på biblioteket och ska ladda hem arbetsannonser på stickan. Men inte fan får jag väl lov till det. Och inte finns det office-paket på datorn heller!

Sen vill jag ha mat också.

Men men, jag får väl snällt vänta till den 25:e. Nästa månad!

Jobbet är i alla fall superduper och jag önskar att de skulle kunna anställa mig på heltid. Det hade varit en dröm. I alla fall för ett tag!

Nu blir det en kopp te (ja, jag fikar istället för att köpa mat... Funkade det på gymnasiet så funkar det nu också.) med en lånebok. Saga från Valhalla blir det. Mmmm... Mys.

Just det ja! Igår var jag och Tiger på after work med en chokladvän och hennes sambo, samt min Japanfrälsta kompis. Det var hur trevligt som helst och vi bara pratade och pratade. Obama, Afrika, USA, fotboll, kroppskoordination, choklad, resor ja, you name it. Vi pratade nog om allt!

Arbetsdag

Publicerad 2009-01-20 10:50:55 i Allmänt,

Så var det tisdag och således min första arbetsdag. Det ska bli spännande men jag är lite rädd. Jag kan ju ingenting om det här! Det är bara att le. Jag börjar klockan två så nu sitter jag i skolan och ska skicka iväg en arbetsansökan och lite sånt där tråkigt. Enda roliga är väl att uppdatera mig om vad som händer med folk på Facebook. Vännen Mia som är på Zanzibar lägger hela tiden upp nya bilder och det ser ju så skönt ut!

Nej, jag ska inte smita från plikterna längre.

Må väl

En sak till....

Publicerad 2009-01-16 12:37:11 i Allmänt,

Ett GIGANTISKT grattis till underbaraste Frickanflickan som fick jobb igår!


GRATTIS min kära vapendragare!!! (tre utropstecken är du värd)

äntligen fredag

Publicerad 2009-01-16 12:35:16 i Allmänt,

Om det är fredag idag så är det väl helg imorgon? Det betyder väl att jag inte behöver surfa runt och leta arbetsannonser? Ringde Arbetsförmedlingen idag och redovisade de jobb jag sökt. Jag fick mest beröm men ändå är det ingen uppmuntrande verksamhet det där. Snarare ett fängelse man ger sig in i bara för att få pengar. Hoppas i alla fall påpengar från A-kassan. Får jag inte det då hoppar jag av Arbetsförmedlingen illa kvickt!

Igår vad Frickan på besök i gettot, vi åt roliga potatisbollar och snackade skit. Sen kom Tiger förbi och vi såg på Cake, med Taye Diggs! Meeeee like! Snart blir det fika i stan men först ska jag göra lite tråkiga saker.

Åhhh, föresten. Jag har fått så fina gruppbilder från safarin. Skulle så gärna lägga upp dem och vill inget hellre, men vill inte publicera bilder på människor som inte vet om det. (Hahhahhha, vänner räknas inte!)

I skolan

Publicerad 2009-01-14 12:41:08 i Allmänt,

Jajemensan, i skolan sitter jag. Så får man göra om man inte har internet hemma och om motivationen till att vara effektiv tryter. Käre Tiger sitter bredvid och surfar goal.com.

Vad händer med mig då? Jag har flyttat till en liten etta i Västerås getto. East side or west side? I dunno! Jag har på någon vänser även lyckats med att få deltidsjobb där jag vill jobba. Jag fortsätter (börjar) dock söka jobb inom min branch. Det är tråkigt med personliga brev och fina meritförteckningar. Men idag har jag banne mig sökt.... 2 jobb! Igår 1 jobb. Det tar sig,

Mer nyttigheter jag gjort idag:
  • Kontaktat personer som skulle kunna vara referenser på min meritförteckning.
  • Beställt internet
  • Jagat bovärden.
  • Anmält mig som inflyttad till energibolaget.
Nyttigheter jag ska göra:

  •  Beställa gratis hälsokontroll på vårdcentralen. D mäter blodtryck, midjemått och sånt.
  • Gå till gamla jobbet.
  • Lämna in mitt hänglås till magasinet.
  • Indesigna.
Men nu först blir det mat med Tiger och sen ska jag vara effektiv.

Oajajajaj

Publicerad 2009-01-06 11:10:17 i Allmänt,

Vaknade upp med en konstig hals, torr mun och ett fruktansvärt dunka dunka i mitt lilla huvud. Hoppas det beror på att jag sovit konstigt eller för varmt och inte på en ny förkylning. Huvudvärken gjorde att den utlovade brunchen på stan nog blir till en riktig lunch istället, var bara tvungen att få något i mig!

Saras sambo snarkar på loftet. Frickan själv går omkring och svettas. Jag sitter i soffan med en dator och en kopp te. Teet dricker jag ur en av Frickans nya muggar. Det är en bad morning- mugg med en arg liten filur som skriker "You'd better leave me alone!" Det innebär att Frickan får den sockersöta muggen för goda morgnar.

Idag blir det förhoppningsvis titt på lägenhet om hyresgästen är av med sin dunderförkylning. Jag har fått erbjudande om en lägenhet i gettot som ska vara ledig från första februari. Men den förkylda hyresgästen har redan flyttat ut och städat så jag hoppas på att få flytta in imorgon. Det skulle vara grejt. Hoppas bara jag har någon som vill hjälpa till att köra mina saker... Några vänner borde jag väl ha!? Eller?

Idag är det Mo's födelsedag. Jag vågar inte ringa än... Men jag ska. Får inte glömma! Ja, just det. Jag var ju i Stockholm i lördags. Det var kul. Faktiskt. Träffade en tjej ur min safarigrupp som skulle ha tyg och tavlor från mig. Hon bjöd på lunch på centralen och strålade med ett smittande skratt, som vanligt! Sedan blev det dags för Mo att ledsaga mig till ett fik i stora staden. Han var lite smågrinig innan han fick i sig lite mat, men sen blev även han en strålande sol! Vi åkte hem till honom i gettot och jag kände igen mig. Innan vi kom dit berättade jag för honom hur hans lägenhet såg ut, han blev mäkta imponerad.  Efter lite slötittande på någon lök på tv åkte vi till Chakula, en restaurang med swahili-mat. Det var sååå gott och mysigt. Servitrisen var söt och hade jättemysigt hår så jag sa till Mo att jag ville känna på det. Så när hon kom nästa gång sa han: "Ursäkta men hon vill känna på ditt hår", och där satt Mo med en tomat som sällskapsdam. Tjoho, det var roligt. Och vi fick känna båda två!

Igår ringde jag en massa viktiga samtal på morgonen och sen gick jag till stan bara för att bli varse om att Arbetsförmedlingen hade stängt. Det blev lunch med fotografen på Waynes, en äcklig lasagne och två supergoda latte. På kvällen satt jag och tittade på Ika i rutan när telefonen plötsligt ringde. Det var Tiger som stog utanför dörren. Oväntat men trevligt. Jag petade i honom lite mat och sedan när han skulle åka hem så gjorde jag honom sällskap på den45 minuter långa bussresan.... Det var ju bara det att jag fick 45 minuter bussresa till! Ensam.

Det var det det. Puss och kram.

Underbart slut, fantastisk början!

Publicerad 2009-01-01 18:50:04 i Allmänt,

Klockan 17.10 igår satte jag och Julia oss på bussen till Ängelholm. Där blev vi upplockade i lyxbil och färdades till underbara Joi's place. Vi var 9 glada människor som avnjöt en tre rätter, dansade twist och spelade twister. Någon timme före tolv-slaget blev vi bara en fantastisk fyra kvar. Vi hade otroligt roligt och när raketerna gjorde oss sällskap på bakgården blev det dags för plåtning i bara festblåsorna. Kallt! Men kul. Efter det blev det Wii för hela slanten. Det var första gången för mig men jag spöade Joi i bowling. Däremot åkte jag på spö i boxning och snacka om att jag har träningsvärk idag! Det var utan att överdriva den absolut bästa nyårsafton jag haft. Thank you Joi for bringing joy to my life.

DAgens upplevelser fortsatte i samma lyckliga spår och vi hade en trevlig morgon hos Joi. Sedan tog vi tåget till Helsingborg och träffade två helt otroliga familjer som jag träffade på Zanzibar. 5 barn och 4 vuxna skrek Katariiiiina från Kärnan och vevade med armarna så man kunde se det ända till Danmark. Kan ett nytt år börja lyckligare? Blir nog årets varmaste minne och att jag fick ett underbart sms minuterna innan gjorde det hela inte sämre.

Livet kanske inte är så pjåkigt i alla fall. Men att inte förglömma: När jag berättade för min vän La Fleur att jag var både workless och homeless sa han att jag helt enkelt bara var useless. Fast det var ju 2008 han sa det! Nu är det ju nya tider.

Om

Min profilbild

kat

Har bytt ut resorna ut i världen mot resan i livet tillsammans med min son.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela