Simply kat

Hellre frågvis än ovetande.

barnvisor

Publicerad 2010-07-31 18:04:35 i Allmänt,

Sitter själv i lägenheten för en gångs skull. Då njuter jag med harmoniska barnvisor och saft! Ska snart ta tag i att resna ur garderoben på för små kläder. Det är så trångt här hemma så allt som kan vara i källaren bör vara där. Ja, trångt är det... Gud vad jag längtar till stora lägenheten! Att kunna vara två som rör sig i lägenheten samtidigt och att allt skit från hallen inte sprids så fort ut i resten av lägenheten. Jag städade i tisdags och der ser redan ut som ett bombnedslag här hemma. Vi får liksom inte plats till att vara ordningssamma... Barnvagnen har nu blivit tamburmajor och är översållad med kläder!
I går var jag hos en ny barnmorska på vårt nya bostadsområde. Hon var mycket bättre än den stela lilla docka som jag har haft tidigare. Så nu blir det till att byta familjeläkare och barnmorska! Mycket närmre jobbet blir det också. Testade gå från nya lägenheten till jobbet och det tar 20 minuter. Och då vet jag säkert inte kortaste vägen än! Åhhh så underbart.
Var nere på stan en runda idag och gick in på body shop. Två expediter anföll mig med sina artiga och påklistrade "Kan jag hjälpa dig"? Västeråsbutiken är ett måste ont för att få tag i dessa underbara artiklar. Och sedan sa den ena "Vi har speciell kräm för magen". Jaha, så nu syns det verkligen. Jag som till och med hade en vid tröja! Tänk om jag bara varit tjock...
Ibland så känner jag mig så ensam. Längtar efter någons trygga soffa eller varma famn att krypa upp i. Men det finns ingen sådan plats. I alla fall inte kravlöst.
Fast idag ska jag NJUTA av ensamheten! För ibland är man ju sitt eget bästa sällskap. Och så har jag ju lilla bäbis som håller mig sällskap med sina kittelbacke-sparkar och kittlande boxande. Älskade lilla Kat-ungen.

Barnvagn

Publicerad 2010-07-27 19:45:37 i Allmänt,

Nu har sötsuget kommit tillbaka men fortfarande vet jag inte vad jag vill äta. Har börjat äta järntabletter, det är inte så sött men gör mig stenhård i magen!
Idag blev det inköp av barnvagn. Precis den jag ville ha men 3 månader begagnad så fick den billigare. Behöver dock babyskydd/bilbarnstol och liggdelen för att den ska vara komplett. Nu passar den bara en sittande bebis! Men himla smidigt att man kan snäppa på en bilbarnstol direkt på chassit! Jag fick en fin kamoflagefärgad skötväska på köpet. HAr även inhandlat en babyfilt idag som jag suktat efter såååå länge. Ljusgrön med prickar på ena sidan. Baksidan är brun och lurvig.
Göteborg var trevligt. Träffade alla fina vänner som jag kunde tänka mig! Det blev mycket fika och mycket regn men det gör inte så mycket. Imorgon kommer mamma och småbröderna över natten. Så nu blir det städa av!
Vecka 19+6
Vagnen
Kärleken i Göteborg

filarns också

Publicerad 2010-07-23 09:38:03 i Allmänt,

Igår köpte jag långfil "den Norrlänska filen" eftersom jag är så trött på att all fil är flytande som mjölk här i södern. Jag minns att jag testat långfil förr och jag tror minsan min farmor åt det när jag var liten. Men ja.... Snacka om lång! Den är så seg att den glider av skeden. Så jag måste ha mycket flingor i. Och det är ju livsfarligt att äta för det blir långa tuggummitrådar som gärna vill hamna utanför munnen! Ska den verkligen vara så? För det minns jag inte... Nu måste jag som snurra skeden sådär som man gör när man äter spagetti!
Igår bokade jag in min och min farbrors biljett till en fågelmässa i september. Jag ska försöka sälja resor för jobbet och han är med som fågelexpert! Ja, och så han han ju sett många av länderna också! Ska bli skitroligt verkligen. Och efter mässan tar jag lite ledigt från jobbet och stannar hos mamma i 2 dagar. Blir väl sista gången jag får se henne innan jag är mamma själv... Knyttet är för övrigt väldigt lugnt i magen och det gör mig såklart orolig efter den senaste tidens kittlande sparkar och boxningar. Men det är nog helt i sin ordning!
Nu ska jag åka och skriva kontrakt för nya lägenheten och sen blir det tåget till Göteborg!
Ha en trevlig helg allihopa! Pappa, jag hoppas att allt flyter på bra i helgen.

börjat shoppa

Publicerad 2010-07-21 20:51:22 i Allmänt,

För ett tag sedan var jag ju på bröllop för en av mina bästa vänner här i Västerås. Jag fick äran att även sälja på dem deras smekmånad och nu har de precis kommit hem. Så jag fick en fin bukett blommor idag för min insats och de hade varit såååå nöjda med allt. Så kul att höra men inte behöver jag blommor inte, det är ju alla våra arrangörer som gjort jobbet. Big credits till dem allihopa.
Den nyblivna bruden fick även äran att köra mig på en liten "blocket-runda". Jag hade spanat in en fin amningskudde och ville även titta på några soffor. För amningskudden fick jag ge 150kr, en ny ligger på runt 400kr ny. Och den är riktigt fräsch med Mumin på. Funkar även perfekt för måltider i soffan och under den bärbara datorn i knät! Soffan var likadan som min men en annan klädsel. Var dock inget för mig då den var gul och lite sliten! Älskar soffan jag har nu men den har vit smutsig klädsel och kommer nog kännas för liten i vårt nya stora vardagsrum. Så jag vet inte riktigt vad jag ska hitta på...
Idag föll jag. Jag snubblade på någon vänster och det såg ut att bli en otäck färd ner för en backe. Men jag han bara tänka "bäbis" och som ett mirakel lyckades jag ta emot mig innan magen fick sig en stöt. Uppskrapat knä och konstiga stickningar i handen känns lindrigt.
Sambon är spårlöst försvunnen. Jag ringde på porttelefonen och han öppnade. När jag kom upp i lägenheten så var han inte där! Hans plånbok och mobil är kvar... Lustigt.
Nej nu ska jag göra iordning lite kräm och goda ostmackor. Är ju helt plötsligt i vecka 20 kom jag på så nu måste jag köpa järntabletter! Halva graviditeten är typ avklarad. Lätt som en plätt!

transport

Publicerad 2010-07-20 20:57:36 i Allmänt,

Chefen som var hemma med sjukt barn hade lite tråkigt idag och älskade att chatta på msn. Inte bra för min arbetsinsats så jag fick säga till lite snällt. Annars har arbetsdagen sett ganska okej ut. Åt rabarberkräm till lunch och längtade såååå på förmiddagen. Åh, så gott det är! Efter jobbet så pressade jag och Severin i oss pizzabuffé och därefter släpade vi oss med tunga magar (min något tyngre) till Barnens Hus. Vi tittade på barnvagnar och jag hittade en som jag föll för skarpt. Tyvärr så kostar den dryga 7000kr med spädbarnsinsatsen... Hoppas att jag hitta den på Blocket!
Här är mitt nya vrålåk att drömma om:
Ozone City heter vagnen och kommer från Emmaljunga (bilderna lånade från deras sida). Den verkar vara supersmidig och lätt att köra.
Min farbrors sambo frågade om jag känner mig rik nu när jag är med barn. Jag förstod då inte vad hon menade men nu gör jag. Ja, jag känner mig faktiskt rik. Känns som att jag bär på den mest värdefulla skatt i världen och inte mycket ont påverkar mig eftersom jag har min rikedom att falla tillbaka på. Men det är klart, alla barn här i världen är de mest världefulla! Så det finns gott om skatter. Vissa mer uppskattade än andra tyvärr...
Mycket mer än så hinner jag inte göra på en arbetsdag. Nu sitter jag och dricker Kråkbärsaft och tittar på solnedgången. Harmonin störs dock av en hip hop spelande sambo och en dundrande E18.

I farten igen!

Publicerad 2010-07-19 21:53:39 i Allmänt,

Med familj och vänner så långt bort känns det angeläget att skriva nu igen. Anledningen är mest för att älskade mamma och pappa ska få ta del av min graviditet (!), men ni är säkert fler nyfikna där ute.
Graviditet var det ja. Imorse vid åttatiden så satt jag och sambon i väntrummet och väntade otåligt på att få komma in på ultraljud. Jag var då i vecka 18 + 1 med beräknat besök av storken den 18 december. En halvtimme senare var jag i vecka 18 + 6 och bebisen beräknas dimpa ner på självaste Lucia! Att hoppa fram några dagar i graviditeten gick ungefär lika snabbt som att hoppa från B till E! Brösten växer så det knakar och jag funderar skarpt på om det inte är där lilla krabaten växer...
December är väl inte världens bästa månad att födas i men nu är ju i alla fall chansen att bebis inte kommer på min födelsedag eller julafton större. Men vi är många i familjen och bland vänner som är decemberbarn så någons födelsedag borde jag ju pricka in! Jag tror skarpt på att det faktiskt blir den 13:e, det känns rätt. Sambon tror skarpt på att det blir en pojke och han säger att han såg det på ultraljudet. Jag var mest glad över att allt såg bra ut och att det lilla hjärtat pickade!
Idag är en bra dag. Vi har sett vår bebis och vi har dessutom fått en lägenhet. Så i slutet på september lämnar vi den här skitlyan och drar mot en stor trea med gigantisk balkong! Lägenheten är superfräsh, ligger nära billiga mataffärer och riktigt nära bådas jobb. Området verkar barnvänligt och grönt. Dock var tapeterna i vardagsrummet något för mörka men jag hoppas på att någon snäll själ kan hjälpa till att sätta upp nya.
Jag tackar stort för denna fina dag för det var mindre fint igår. Lämnade nämligen underbara Norbotten och pappa/morfar för att flyga tillbaka till mindre underbara Västerås. Men på fredag bär det av till Göteborg för mys med sambon på hotell och för att träffa vänner! Och nu ni kära långtbortvänner, nu får vi stort och det kommer finnas gästrum/bebisrum så det finns inga ursäkter till att inte komma och hälsa på längre!
Här var det put!
Min lilla kat-unge
Krabaten
En stående bild så ner ser ansiktet tydligt. Näsa verkar inte ha svenskt påbrå, eller vad säger ni? Foten ser ni mitt emot näsan så det är en riktigt krumelur till bebis jag har. Vild och pigg är den också! När den sparkar kittlas det och ibland hoppar jag till av förvåning!

Om

Min profilbild

kat

Har bytt ut resorna ut i världen mot resan i livet tillsammans med min son.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela