Simply kat

Hellre frågvis än ovetande.

dag 2 stone town

Publicerad 2008-08-27 16:57:41 i Allmänt,

Kvallen pa Cholos var trevlig, fick prata med gamla vanner och dricka en fruktdrink. Drinken var dock inte sa god som jag minns den och for er som undrar kostar en drink ca: 30 kronor. Vid halv 2 tiden bar det av hemmat. Blev lite antastad pa vagen men det gick bra, ar val bara att vanja sig. Natten var tuff, bara att acceptera. Sov knappt en blund, frossade och tankte en massa. Dessutom ar allt fuktigt och sa avnen sangkladerna. Och for att inte tala om toapappret, INNAN man anvant det! Sa steg inte upp allt for glad i hagen idag. Men efter en stadig frukost bar det av till Stone town. jag fasade for sist jag var dar var det inte alls trevligt. Skitigt, hektiskt och man blev anfallen av forsaljare hela tiden. Men idag var det faktiskt riktigt kul. Julia blev lite irriterad av alla som ville prata men jag brydde mig inte sa mycket. Kopte inget dock. Julia och de andra vi akte med akte hem senare men jag vantade pa en kompis som skulle hjalpa mig att ta passfoton till nagot uppehallstillstand eller vad nu chefen pratade om. Sa jag kom precis tillbaka till hotellet efter en liten guidad oturistig tur pa vagen hem. 

Lite fakta: Har lagar man presenningar for hand pa gatan i narheten av byggarbetsplatsen dar de behovs. Vadret ar helt mysigt och bra, inte for varmt men fruktansvart fuktigt. Ja, det ar sant, jag bor i ett rum utan varmvatten och ska troligen jobba som servitris!

In the enlish language then: Just a short summary because toilett is waiting for me! Had a nice time at Cholos bar yesterday, saw some old friends and had a good fruity drink. Went to Stonetown today and I tell you, watch out for the cars! They are totaly crazy. Didnt have that much sleep because of all thoughts running around in my head and because I where really freezing! Everything is wet here because of the humid. Even the toilet paper is wet BEFORE you use it!  Got a small untourist-tour today. Really liked it. Feels like this hotel is a little bit like a small box, where I will only meet tourists...
Hope I get some dinner soon...

antligen framme

Publicerad 2008-08-26 19:24:14 i Allmänt,

Jag har rest i 24 timmar, antligen ar jag pa hotellet. Fick min forsta kalla dusch av ca 90 och snart vantar en middag pa swahilivis. Kanner mig makta bortkommen och trots att Julia tar val hand om mig sa ar allt ganska omtumlande. Ska jag verkligen vara har i typ 3 manader? Kanns valdigt underligt! Men det ska nog bli bra. En massa afrikaner i alla fall, en massa fuktig luft och en otroligt vacker utsikt! Horde ryktesvagen att jag ska hamna i restaurangen som servitris! Gaaahhhh what!? Naval det loser sig, chefen kommer imorgon. Imorgon ska vi dessutom till Stonetown, Julia behover gora sin shoppingrunda.

Ikvall efter mat och akrobatshow ska vi dra till Cholos, dar hoppas jag pa att fa en harlig fruktdrink och se nagra bekanta ansikten. Kanns langt bort fran "tryggheten" i den har delen av Nungwi.

Och just det ja, har foljt en svensk tjej som bor har pa zanzibar, ganska lange via internet. Gissa som satt bredvid mig pa planet idag? Sinnes.

And non-swedish then:
After 24 hours of travelling I finally arrived to the hotel. There is a lot of new things to look at an I realized that I'm going to have at least 90 cold showers before I get back home again. That's nothing huh! I'll get used to it. Julia is taking good care of me and I will soon get my first swahili dinner. After that there is a acrobatic show here at the hotel. Then we will go to Cholos, the famous bar at the beach close to the hotel I stayed at last year. Hope to see some old faces there. Tomrrow we will go to Stone town so Julia can do some tourist shopping,

I also heard that I'm going to be a waitress.

TC and stay on line on msn, you wont know when I pop up!

mardröm

Publicerad 2008-08-24 10:03:15 i Allmänt,

Usch, hade en hemsk mardröm inatt. Drömde att planet fick nödlanda i Italien, planet bara dog... Sedan var det en massa getingar och vi fick sitta i en lastbil i flera dygn innan vi kunde komma iväg. Jag var dessutom åksjuk och höll den traditionella papperspåsen i ett hårt grepp.

jag kommer nog aldrig iväg

Publicerad 2008-08-22 13:55:06 i Allmänt,

Var nere på resebyrån här i Västerås igår för att säga hej och hejdå. Jag sa något om min resa och då sa de typ "Ja om du kommer med planet ja.". Jag skrattade lite nervöst och undrade vad de menade. Tydligen så innebär en agentbiljett att man åker på stand by. Vilket innebär att om planet är överbokat får man snällt stanna kvar i sitt land. Jahaja, så i förmiddags ringde e och sa att planet är överbokat med 13 personer. Jag får snällt stanna i mitt land Sverige. Bättre lycka på måndag, eller tisdag, eller kanske aldrig. Jodå, iväg kommer jag väl men väskan är ju packad nu, lägenheten är ju städad nu, lakanen är ju tvättade nu. Inte på måndag. Och alla hejdå är ju avklarade, känns ju knäppt att säga hejdå igen! Nåväl... For my non-swedish people: I'm traveling on a standby ticket an it seems like I'm not leaving until monday since the flight today where fully booked (13 people more than seats). I've allready packed my bags, cleaned the apartment and said good bye to everyone. So what am I going to do this weekend?

lariam

Publicerad 2008-08-15 08:02:32 i Allmänt,

Tog min första malariatablett idag. Om en vecka åker jag. Oh my. Fick mail från the big boss på Zanzibar igår. Han skrev att de redan pratar om mig som om de känner mig. Tror nog Julia är en bidragande faktor till det. Men jag saknar hennes mail, vart är hon?

telefonnummer

Publicerad 2008-08-14 10:13:39 i Allmänt,

Mitt telefonnummer i Afrika:
+255783060121


Fick precis ett paraply att ha i utlandet av en arbetskamrat, eller egentligen var det väl AGA gas som sponsrade mig. Men de vet nog inte om det.

ducoral 2

Publicerad 2008-08-14 07:37:10 i Allmänt,

Så då var andra dosen avklarad. Det blev inte lika mycket läskbubbel den här gången, rörde om ordentligt innan jag svepte glaset. Borde börja ta mina malariatabletter också, hade ju varit bra om jag tar dem samma dag som Julia så vi kan påminna varandra... Men jag vet ju inte när hon tar. Imorgon är i och för sig sista dagen för mig att ta en tablett om jag nu ska åka nästa fredag. Det värsta är att jag råkade växla in för mycket pengar och sitter nu med ett tomt bankkonto och har inte hämtat ut fler askar än. Hoppas jag får råd på någon vänster, en snäll mamma eller bror kanske? Det är tufft att åka 5 dagar före löning...

Snart åker jag oh my...

ducoral

Publicerad 2008-08-07 07:13:42 i Allmänt,

Att dricka 1.5 dl ducoral är som att häva i sig 20 liter läsk på en gång. Fy vilka läskiga rapar och det stack otroligt i ögonen! Minns inte att det var så förra gången.

Om

Min profilbild

kat

Har bytt ut resorna ut i världen mot resan i livet tillsammans med min son.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela