Simply kat

Hellre frågvis än ovetande.

pottbesök

Publicerad 2012-07-14 23:50:08 i Allmänt,

Milian har haft problem med magen hela året och med det försvann även hans intresse för pottan. Nu har magen börjat komma i ordning och jag har då och då påmint honom om att pottan är ett alternativ. I går började han leka att dockan gick på pottan och jag gladdes åt återupptäckten. I dag gjorde han pruttljud med munnen och rusade till toaletten. Resultatet blev mycket positivt! Jag är så glad att lite bajs inte längre förknippas med blod, svett och tårar. Bokstavligen talat.

barnvakt

Publicerad 2012-07-06 22:48:24 i Allmänt,

För en tid sedan var jag på auktion i en av grannbyarna. Det var en regnig dag och vi tappra besökare satt hopkurade i ring och ropade in objekt efter objekt. Jag fick tag i en bedårande röd liten trävagn för en femtiolapp. Väl använd här hemma till att köra skor i!

Där i regnet börjar jag småprata med en släkting till mig. Hen undrade om sambon var barnvakt idag. Snabb i truten som jag var svarade jag att sambon inte är barnvakt, han är pappa. Två kvinnor i närheten reagerade på detta och fällde någon medhållande kommentar.

Inget illa om min släkting. Det är en varm och omtänksam person med hjärtat på rätt ställe. Men tyvärr har jag hört liknade kommentarer på andra håll. Mammor som säger att papporna är hemma och passar barnen. Papporna benämns barnvakter och tas ifrån den bästa rollen som finns, att vara förälder. Pappor kan också! Det är farligt att tänka på pappor som barnvakter. De nedgraderas och samtidigt förstärker vi de traditionella könsrollerna som vi kämpar så hårt för att bryta.

En barnvakt har inte lika mycket krav på sig som en förälder. En barnvakt ser efter barnet men behöver inte tänka på saker som mat, kläder och tandborstning. Det har föräldrarna tänkt på innan och kanske skrivit ner en punktlista åt barnvakten. Om en pappa är barnvakt så är det ju i så fall mamman som har tänkt igenom och gjort punktlistan åt honom. Han måste ju också få ta ansvar och jag som mamma ska inte behöva axla allt själv.

Det händer ibland att min sambo rådfrågar mig kring vårt barn. Han kan ofta få till svar att han ska bestämma själv, det har han rätt till och det är hans skyldighet. Ibland fattar han inte det beslut som jag hade önskat. Jag kan till och med bli sur för att han inte fattat bättre! Men då får det vara så, för han är pappa till vårt barn. En bra sådan.Första timmarna i livet var det pappa som fanns där.

Om

Min profilbild

kat

Har bytt ut resorna ut i världen mot resan i livet tillsammans med min son.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela