Simply kat

Hellre frågvis än ovetande.

Stoney

Publicerad 2009-03-31 19:26:17 i Allmänt,

Idag dansar jag krigardans och firar med en Stoney Tangawizi!


Livet har sina outgrundliga vägar (heter det så?). Mer vågar jag inte säga än.

Dagen yeah & ops!

Publicerad 2009-03-30 21:08:35 i Allmänt,

  • Sovit till 9- ops!
  • Pratat länge i telefon 2 gånger- yeah & ops! Underbart men dyrt. 
  • Läst i min underbara Rough Guide to Zanzibar - yeah!
  • Börjat plugga swahili igen- yeah!
  • Fikat på Waynes- yeah & ops! Det kostar pengar men var inget onyttigare än en sallad och en kaffe med mjölk.
  • Bokat klipptid- yeah!
  • Sökt jobb- yeah! Jag vill inte, för jag har ju redan bästa jobbet. Men vad ska jag göra?
  • Lärt mig vad jag ska tänka på om jag måste köpa marijuana på Zanzibar- ops! Snacka om att Rough Guide to Zanzibar INTE är skriven i Sverige.
  • Tränat core hemma- big yeah!
  • Dagens största OPS! Missade precis att köpa min underbara a-fil med en minut. OPS OPS OPS! Nu blir jag ju utan frukost. Sommartiden gör mig förvirrad...

Så här mår jag idag:

*bild på skrattande kat sökes*

vackraste söndag

Publicerad 2009-03-30 09:51:54 i Allmänt,

Gårdagen var helt underbar. Den började med en härlig sovmorgon och lagom ostress hemma innan jag begav mig till tåget. Tåget tog mig till Stockholm och som sällskap hade jag Emma som skulle hälsa på sin gamla häst.

Stockholm bjöd på några timmar Mo. Vi letade böcker och fikade på Sturekatten. Som vanligt bjöds det på många skratt och dålig humor. Nej Mo, dina lår ÄR inte långa! Några timmar senare släntrade Miamoja in och hon var påpälsad upp över öronen. Stackar, efter 4.5 månade på Zanzibar så tycker hon Sverige är isande kallt. Miamoja kom med paket från hemlig beundrare. Det var en tavla, en kjol och en mystisk bränd skiva. Jag och vännen fikade på teaterbaren eller vad det hette. Sen åt vi mat på någon Hannas. Det var mums!

På tåget hem skulle jag njuta av min underbara nya bok  "The rough guide to Zanzibar", istället fick jag sällskap av en bakis Tokas. Tydligen fyller hans vän Robinson Robban år om några dagar... 

Väl hemma i min lilla lya stoppade jag in den brända skivan i min mac. Det var MIN låt. Snacka om en lycklig Kat. Äntligen! Som jag längtat.


kat and Mo, the goofy ones!

Bakisgrabben

Sötisvännen

De låååånga låren?

ledig lördag

Publicerad 2009-03-28 18:44:31 i Allmänt,

Lediga lördagar firas med att sova till halv 12. Lediga lördagar firas med att gå till jobbet och fika med chokladvännen och hennes dotter. Lediga lördagar firas med att putsa fönster och skrubba persienner.

Jag vet inte om jag gillar det här med lediga lördagar. Då börjar jag ju tänka en massa. Jag vill hem och äta middag hos min/a familj/er.

KÄRLEK. GE MIG KÄRLEK!

energi

Publicerad 2009-03-24 18:25:51 i Allmänt,

Vem är det som suger ut all min energi? Jag känner mig inte närvarande. Trött på insidan, glad på insidan, men inget tar sig ut i verkliga livet. Som en trasdocka. Jag vet inte vad det är. Jättekonstigt. 

Jag kom precis hem från jobbet och såg solen lysa in genom mitt fönster. Jag blev jätteglad och var tvungen att sätta mig i soffan. Men med en suck. Som att inget är kul men samtidigt är allt kul. 

Något som är kul även fast jag kanske inte känner det, är att min käre Yussuf kommer från Zanzibar  maj. Han ska göra Europa och då blir jag inklämd i schemat. KUL!

Nu är jag hungrig och ska tvätta. Kram

Jag hade glömt bort...

Publicerad 2009-03-22 16:46:03 i Allmänt,

an vara lite bakis. Gårdagen skulle egentligen tillbringas i Stockholm men efter noga övervägande tyckte jag att det var för drygt att komma fram timmar efter festen börjat, så jag bestämde mig för att testa på Västerås nattliv istället.

Efter jobbet såg jag till att hålla mig aktiv för att inte slösa bort ännu en lördag. Jag blir så nedrans trött efter lördagsjobbet så det är lätt hänt att fastna i sängen med TV:n som sällskap. I alla fall, först fikade jag med Emma och sedan hem och duscha bort trötthet. Ex-sambon kom och hämtade upp mig och vi tillsammans med en massa andra vänner åkte på någon väns väns födelsedagsfest. När ex-sambon började spela Intim (ett kortspel med hemska intima frågor) bestämde jag att det var bäst att smita innan han avslöjade allt för mycket om mig! Så jag och Emma drog till Blue Moon för att dansa med Blomman och hans vän. Som alltid med La Fleur blev det en rolig kväll och idag är mina knän helt kaputt från allt dansande. 

Idag är jag underbart bakis och har fått mig en fin fika på stan med ex-sambon, hans brasse-kollega med fjälla, familjen och Emma (hon är nog den enda som får stoltsera med sitt eget namn i min blogg. Vet helt enkelt inte vad jag ska kalla henne!). Totalt var vi 7 och en halv som moffade i oss sötsaker och pratade strunt. Kan man begära mer av en perfekt söndag? Nu ska jag fortsätta mysandet med en chai-latte och en bok i soffan.

Jag vill ha fler helgdagar i veckan... En är för lite!


La Fleur från sommaren 2008.


Emma från 2004 (?) I en lycklig situation.


Ex-sambon (och jag!) för 1000 år sedan.


Kat leker busig kl. 03.30 natten till idag.


lördagen som var en fredag

Publicerad 2009-03-20 21:32:00 i Allmänt,

Drömde att det var lördag och hoppade upp ur sängen kl. 5 imorse när jag kom på att fan, det var ju fredag! Tur då att jag kom på det en timme innan jag skulle upp. Men det var ganska jobbigt att inse att det var fredag... Jag tycker om att sova på morgonen, mest troligt för att jag bara kan göra det en dag i veckan. Då gör jag det med bravur!

Tuff dag på jobbet men kvällen slutade med romantisk middag för mig och en tjejkompis. Vi pratade fula saker och alkkohol till maten. Nu sittet jag med en Bacardi breezer vattenmelon och det är sååååå gott. Tror det är mest minnen från Zanzibar som smakar men det gör inget. Och föresten så är det otroligt gott att dricka alkohol när det är lite förbjudet, som en cider mitt i veckan eller en cider i ensamheten. Det är grejer det.

Något annat som också är grejer är att bo i gettot. Det finns så många olika fina killar att titta på. Det bästa är killarna som ler så fint mot mig så att jag tappar greppet om världen!

Nu ska jag packa inför storkalas i Stockholm imorgon. Sedan ska jag... ehhh... surfa kanske. Eller sova? I don't know.

dagens pop ups

Publicerad 2009-03-17 19:30:05 i Allmänt,

Har kommit upp en en del onödiga tankar i skallen idag. Typ:

1. Jag såg ju han den den där onda från Rederiet. Ni vet han som lagar mat så makabert? Ja, han ja. Han såg jag på Skavsta flygplats i söndags.

2. Just det ja, jag är ju släkt med Brolle Jr på någon vänster.

Och så var det två världsviktiga tankar:

1. En stor kram till alla de som behöver det lite extra (och alla ni andra).

2.Min underbaraste lilla Joi ska börja sälja sig på iTunes och Amazon. I alla fall hennes underbara röst kommer vara till salu. Lyssna så bra hon är: http://www.myspace.com/fundin 
(jag sitter i fel webbläsare som vanligt. Då går det av någon outgrundlig anledning ej att länka rätt, så ni får klippa och klistra.)


Back in Sweden

Publicerad 2009-03-16 19:44:57 i Allmänt,

Resan till Berlin var intressant men jag vet faktiskt inte om jag är så sugen på att åka dit igen. Vi åkte till Julias familj på lördagen och fick underbar mat. Deras hus var otroligt fint och på kvällen satt vi ute framför en brasa. På dagen gick jag utan jacka utomhus. Nu är jag tillbaka i Västerås med dis och tö...

Det första som hände när jag kom hem var att jag, frickan med syster och vän bokade en resa till Riga. Vi åker i maj så jag tror det kommer bli underbart!

trakmans

Publicerad 2009-03-13 23:04:23 i Allmänt,

Jag är i Berlin. Här har de tydligen ä och ö men inga a med en prick. Och sa har de z istället för y och sa har de ü istallet för det dar a:et jag nyss pratade om. Det är svaaaart att skriva. Och en rikitg trakmans ar jag. Tjejerna har gatt ut för att roa sig och har sitter jag och surfar pa natet. Jag vet inte om jag ska skylla pa min dundersmärta i halsen eller om jag bara ar inte in the mood. Kanske berore det pa att tjejerna pratar tyska hela tiden och jag inte hänger med. Eller sa kanske beror de pa att de är nagra ar yngre än mig. Det beror nog bara helt enkelt pa att jag ar en trakmans....

Berlin? Ja, jag har ju inte sett sa mzcket. Mest befunnit mig i Afrika pa turistmässan ITB. Där har jag nätverkat och träffat en del bra människor, men de är fran Zanzibar... Sa de flörtar en hel del. Typiskt.

Imorgon ska vi i alla fall ut och turista i den stora staden som har bade tunnelbana och sparvagn och tag och buss. Stort är det!

Vet ni? Det har varit en väldigt upplevelserik tid här men alltsa det här med att resa själv... Och hälsa pa en vän som är med sina vänner som pratar andra sprak... Nä, det är nog inte min grej. Men nu vet jag ju det i alla fall! Sa jag är glad för det!

Men halsflussen kan krypa och gömma sig under sängen.

HAr kort om tid kvar men pamin mig om att jag ska berätta det där med duschen och teet och the funny place!

inget att skriva?

Publicerad 2009-03-10 09:31:49 i Allmänt,

Nej jag känner att jag inte har så mycket nytt att berätta. Men jag har ju det! Kanske är för mycket nytt...

Ah, well. I morgon åker jag alltså till Berlin. Det är första Europa jag besökt (Kanarieöarna, Danmark och Finland kan väl inte räknas?). Jag är ganska nervös för jag ska ta mig själv till mitt vandrarhem.  Jag hade tänkt länka till vandrarhemmet lite fint men sitter i fel webb-läsare så det får bli såhär: sunflower-hostel.de/. Jag ska bo första natten själv och sen dela rum med 6 andra (främmande) människor. Det gör inget, men jag tycker inte om att transporteras själv när jag inte vet hur det ser ut och vart jag ska.

De här två underbara människorna kommer jag alltså träffa i Berlin:
Sen om ett tag så kommer den här fina människan till Finland för en liten kärleks skull. Det är typ den bästa nyhet jag fått på riktigt länge. Han är en av de som alltid kommer att ta hand om mig om jag åker till Zanzibar. Jag önskar jag hade en mer tilltalande bild på honom men det här är allt jag har. Mohammed heter han (fast inte riktigt på riktigt).


Nu måste jag göra mig redo för stan. Ska jobba klockan 1 och innan dess måste jag till Försäkringskassan och krångla.blomman

Publicerad 2009-03-07 00:44:17 i Allmänt,

La Fleur var på besök idag. Det var trevligt som vanligt, men någon hade gjort inbrott hos hans syster. Det var mindre trevligt. Och han glömde en gryta med vatten på spisen, här om dagen. Det var också mindre trevligt. Nåväl. Vi hade en diskussion om män och kvinnor i relation. Jag måste säga att det är väldans intressant att prata sådant med någon från ett annat land, en man dessutom!

Idag på lunchen skulle det bli Burger KIng men min kollega kom tillbaka med väldigt köttig hämtmat åt mig. Så det blev en påse pommes och cola till lunch. Sen efter jobbet skulle jag få hämta ett nytt meal gratis. Så det blev pommes två gånger idag, en Burger King baguette och en milkshake utöver colan.  Lite skamligt, men ibland är det skönt att sitta hemma med putande mage.... Just det, träning ja... Har inte börjat än.

På onsdag åker jag till Berlin och hälsar på min kära kombo från Zanzibar samt Sele från hotellet som jag och familjen bodde på 2007 på Zanzibar! Det ska bli uber-kul (med två prickar över u)!Så här pigg och glad ser jag ut en fredagnatt. Inte mycket till party här inte. :)

medelålders

Publicerad 2009-03-06 07:58:48 i Allmänt,

Igår var jag på en liten minimässa med jobbet. Chefen skulle presentera oss på scen och sa " Vad kul att se så många medelålders damer här ikväll". Jag höll på att skratta ner mig. Det var hans blunder och han kommer få äta upp den länge.

Ikväll blir det film i min ensamhet. Vad ska jag äta för gott månne? 


inte min blunder

Publicerad 2009-03-05 07:56:31 i Allmänt,

Kommer ni ihåg den där anordningen jag skulle fixa för mina smycken. Nåväl, det krävde hammare, vilket jag till min stora förvåning inte hade. Stulen av ex-sambon månne? Det var i alla fall vad jag misstänkte så jag ringde honom för att få lite hammarhjälp. Så igår kom han hit och i utbyte mot middag så skulle han jobba lite. Det blev så att hans brasse-kollega med tjej också kom på middag. Medan jag gjorde i ordning middag skruvade grabbarna ihop min tv-bänk. Mitt i skruvadet säger brasse-vännen "Har du nånsin hört det där om att snickra möbler på en sten... Eller, koka soppa på en spik var det ju!" Åhhhhh inte min blunder! Men gulligt var det.

Vännerna stannade till halv tolv och det blev mycket skratt som vanligt. Smyckesanordningen kom upp, min hinderbana i hallen (internetkablar) är ett minne blott och TV-bänken blev i hopskruvad. 

Nice price

vilken blunder

Publicerad 2009-03-03 19:47:37 i Allmänt,

Igår kväll snöade det som sjutton. Eftersom det var plusgrader så tänkte jag att det nog kunde bli jobbigt att gå till jobbet. Mycket riktigt bestämde jag mig för att ta bussen i morse. Efter att ha stått och väntat i kylan så kom den, jag åkte in till stan och väntade ytterligare 10 minuter. Satte mig nöjd på bussen med en Metro och läste på i godan ro. Tills jag insåg att jag satt mig på bussen hemåt igen! Ja det blev bara att promenera till jobbet. Var på resande fot i över en timme. Det bästa är att jag bara skrattade åt det! Tänk att man kan reagera så bra ibland.

Idag kära frickan har jag inhandlat ett diskställ.

Ännu en måndag. Och inget dåligt med det!

Publicerad 2009-03-02 19:21:59 i Allmänt,

Pasta med creme fraishe (soltorkade tomater och feta, ruccola, oliver, rödlök, tomat och haloumi-ost. Så nice! 

Idag var det fullt ös på jobbet. Jag som timanställd satt kvar längst av alla. Det är kul är det händer något, fredagen var lite seg...

Efter min goda middag ska jag fixa med en anordning för alla mina afrikanska smycken! Det kanske kommer en bild....

enligt mamma

Publicerad 2009-03-01 22:54:19 i Allmänt,

Det här är jag enligt mamma:

Vindflöjel eller väderflöjel är ett slags vimpelmasttoppar för angivande av vindriktningen eller en för samma ändamål på en byggnads tak fäst liten fana eller vimpel av metallplåt, fäst vridbart vid en lodrät axel. I en sådan metallflöjel är ofta årtalet för uppsättningen eller husägarens initialer utskuret. Ofta är vindflöjeln formad som en fågel, en pil, en drake o.s.v. På kyrktornens spiror tjänstgör vanligen en kring en stång vridbar metalltupp (kyrktupp) som flöjel. Att ha väderflöjel (girouette) på sitt hus var i Frankrike under medeltiden endast tillåtet för adeln.[källa behövs]

(Saxat från Wikipedia)

Men det behöver inte vara något dåligt. Det gäller att hitta stabiliteten i det ostabila (oj förlåt, instabila)

Puss och kärlek!

bäst just nu www.bongoradio.com

resten av söndagen

Publicerad 2009-03-01 20:39:52 i Allmänt,

Blev en toktrevlig stund med min vän frickanflickan idag. Vi tog fika på Waynes och sedan en till på Subway. Sedan blev det promenad hem eftersom jag aldrig lyckas passa bussarna. På vägen hem såg jag ett par nerbajsade kalsonger under en parkbänk, i övrigt var det härligt med en promenad.

Jag har köpt två trevliga böcker idag " Världen i ett nötskal", med en massa snabbinfo om alla länder, och "1000 places to see before you die", en bok om en massa tips om ställen värda ett besök. Superfint. Och så har jag lärt mig att en atoll är ett ringformat korallrev som sticker upp ur havet och helt eller delvis innesluter en lagun. Typiskt bra att veta!

Nu är La Fleur på besök. Han har fått glass och tittar nu på fotboll. Det är nice. Men han säger att jag ser ledsen ut. Alla gör det nu för tiden. Why? Kanske för att jag är i 25-årskris. JAg och frickan har i alla fall bestämt att när jag är 30 ska jag starta mitt företag. Men innan dess då? Det kliar i resehjärtat.

rökigt värre

Publicerad 2009-03-01 11:57:54 i Allmänt,

Tittade på det där programet om kvinnor som lever med olika stammar under en månads tid. På programet igår fick man se hur kvinnor rökte sig för att bli rena under sin menstruation. Undrar om det funkar, de satt under en filt med en massa glödande bark. Kan ju vara ganska smidigt när det dröjer månader mellan duscharna.

Och så var det ju lillebror som har börjat röka. Vilken liten skit. Jag blir så arg. Vet han inte att det är ute att röka? Fan, varför ska han försöka vara så cool för, helt rubbat ocoolt. Är det så att vara tonåring eller? Få se nu.... jag färgade håret rosa, tog på mig trasiga kläder.... Hmmm men nej. Det var först på gymnasiet, det räknas inte!

Men jag fick i alla fall en god nyhet igår. Miamoja kommer hem. Och med sig har hon något alldeles fantastiskt! Eller lite senare kanske. Grattis gumman! Ska bli så fantastiskt kul att se dig. JAg är bara så arg på dig för att du faktiskt kan swahili. Och jag suger på att lära mig.

Fick en underlig flaska vin igår. Det står "Samles without commersial use" på den. Sedan en massa grekiska bokstäver på en sån där vit klisterlapp som man kan i vilken bokhandel som helst. Måste delas med ex-sambon. Något sånthär kan jag ju inte låta honom missa!

Gårkvällen var inte så bra. Jag var supertrött vilket jag blir av mitt lrdagsjobb. Ögonen vara snurrade omkring och jag somnade om och om igen. Jag vill inte att både fredagskvällen och lördagskvällen ska gå till spillo. Men vad ska jag göra? Och sen när jag väl gick och lade mig blev jag nästan rädd för att somna för jag ville inte tillbaka till det där andra livet som jag lever på natten. JAg är förövrigt helt övertygad nu om att jag lever två liv. Det är nog jobbigt att leva ett. So please....

Sitter och väntar på att frickan ska sluta se på wasa-loppet, sedan blir det söndagstradition. Fika.

Ett stort grattis till Miamoja alltså!
En stor kram till min underbara mamma som inte har det så lätt.
Och ett stort förlåt till tiger för en tjurig Kat.


Om

Min profilbild

kat

Har bytt ut resorna ut i världen mot resan i livet tillsammans med min son.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela