Simply kat

Hellre frågvis än ovetande.

en bra tisdag

Publicerad 2009-06-24 07:55:44 i Allmänt,

Igår gav jag mig av till jobbet med ganska tunga steg. Jag hade mycket att göra på kontoret och det var inget roligt jobb. Det är aldrig kul att göra människor besvikna. Nåväl, en si sådär 8 timma senare var det klart och gick över förväntan. Sedan kom cheferna från chokladstället och hämtade upp mig. Vi åkte till Hallsta och åt nudlar på gamla kollegans restaurang. Det var gott och trevligt! Alltså det var inte bara jag och cheferna utan både gamla och nya kollegor. Det blev en bra tisdag helt enkelt.

Måndagen var också trevlig. Jag och Frickan åt sallad i hamnen och sen ringde exet och frågade om jag ville fika med honom och grabbarna. Det är tur att solen lyser så länge, för det är ju lite tråkigt att jobba till 5 när det är sommar utanför fönstret.

Nu äter jag havregrynsgröt med hjortronsylt och ska snart ge mig iväg till jobbet. Men först 40 minuters promenad i solen!

Midsommar i mitten av vad?

Publicerad 2009-06-20 22:04:06 i Allmänt,

Ja inte i mitten av sommaren i alla fall. Midsommarafton blev dock riktigt trevlig ändå. En av mina bättre faktiskt! Mamma med sambo, småbröder, morbror med tjej och jag joinade på mammas inglasade veranda. Vi åt en liten middag med sallad, lite röror, potatis, hembakt bröd och matjesill (njae). Alla var himla glada och mamma var på ett strålande humör. Riktigt kul faktiskt!

Idag har det dock varit väldigt lugnt. Jag har läst ut Damernas dektektivbyrå som jag började på igår, samt läst en tredjedel av nästa bok i serien. Jag har dessutom hunnit sätta i mig mängder med bröd. Mammas egengjorda limpa till frukost, en skiva bröd till lunch, två nybakade frallor till eftermiddagsfika och sist men inte minst, en pizza! Tur jag inte äter bröd i vanliga fall.

Nu ska jag fortsätta läsa min bok. Jag njuter. Vill inte hem till Västerås. Får ångest!

Ja, det blir mamma

Publicerad 2009-06-17 22:19:02 i Allmänt,

Idag har det hunnits med att jobba massor, träffa gamla kollegor, äta en glass och så har vi haft pool party på jobbet. Det blev grillat, massa sallader och annat gott. Men nu är jag tillbaka hemma och klockan är bara runt 22. Jag är pigg som en mört och ska sätta mig i soffan och läsa en bok. Den handlar om barnsoldater men verkar bra.

Bokade tågbiljett till mamma idag 1700 riksdaler får jag punga ut med för att få träffa lilla mamma i dagarna 2.5. Det är det värt. Från och med nu fram tills årsskiftet blir det nämligen 6 dagars arbetsvecka så det blir inga ledigheter här inte. Tja... Förutom safarin då. Fast det är ju jobb det också.

Just det ja. På pool partyt kom vi in på kvinnor och män (så klart) och hur byggnadens stämning har förändrats sen det kom in företag med kvinnor i lokalerna (Vi är 3 företag som delar hus). Gubbarna sa att det är stor skillnad på att jobba med svettiga karlar och fina kvinnor. Jag sa att jag har då både jobbat i hemtjänsten med skvallrande käringar och på driften med skitiga karlar, och jargongen den är helt olika! Vad föredrar jag då? Driften så klart!


lång dag på jobbet

Publicerad 2009-06-16 19:20:59 i Allmänt,

Kom precis hem från jobbet. Innebär att jag har ägnat 10 timmar inne på kontoret. Huvudvärk, småretliga kollegor och massa jox har präglat dagen.

Därför ska jag nu äta pytt i panna med rödbetor och ägg. Mat är livet.

Jag har köpt en bananplanta. Vet inte hur jag ska sköta den.

kraaam

Mamma kanske?

Publicerad 2009-06-15 21:51:38 i Allmänt,

Förhoppningsvis sätter jag mig på tåget på fredag morgon för att åka till kära mor. Det blir en blixtvisit för 1600 kr men det är det värt!

Idag har jag bara jobbat på chokladjobbet. Det fanns en hel del att göra och det var faktiskt kul att jobba. I morgon blir det resebyrån. Efter jobbet idag blev det långfika med frickan. En sallad på Cornetto följt av en kopp te. Det var mys.

Jag ska stanna i Sverige tills årsskiftet. Det blir 50% arbetstid på vardera jobb. Tyvärr innebär det 6 dagars arbetsvecka. Men i oktober hägrar safari och Zanzibar! Åhhhh jag längtar.


tandkrämsfluff och chokladbollar

Publicerad 2009-06-14 21:44:11 i Allmänt,

Igår, lördag, var jag för en gångs skull i tid till jobbet. Jag skulle bara borsta tänderna och knyta skorna. Då jag försökte göra detta samtidigt resulterade det i tandkräm i halsen. Jag började hosta frenetiskt och för att inte få det på golvet höll jag handen för munnen. Följderna blev att jag hostade upp fluffet i ögat och i håret. Vadå i tid till jobbet? Ögat rann, håret var blått och sminkningen såg snarare ut som sminket morgonen efter en natt ute på krogen. Så istället fick jag stressa till jobbet som vanligt. Jag tröstade mig dock med en chokladbit, som alltid på chokladjobbet.

Idag, söndag, har varit en underbar dag. Den började utan väckarklocka och när jag vaknade si så där lite för sent såg jag på lite film och åt frukost i lugnan ro. Kring 2-tiden bjöd jag Emma och Brasse-daniel med tjej på våfflor. Smeten gjorde jag själv, sylten kokade jag själv och grädden vispade jag själv! Efter några timmar var det bara jag och Brasse-daniel kvar men det gjorde inget. För strax därpå dög ex-sambon upp. Vi gjorde chokladbollar och såg på film. De har precis gett sig av. Anders tog min bärbara dator med sig för den är sjuk.

Nu, klockan 21.45, ska jag äta middag. Det blir ett stekt ägg (suget satte in) och sedan tomatsoppa med vitlöks creme fraishe, timjan och fetaost! Mums!

Hemma igen

Publicerad 2009-06-11 22:26:33 i Allmänt,

Jahaja, då var jag hemma i Västerås igen. Det är inget roligt alls. Jag vill vara kvar i lugnet omgiven av svajande träd och porlande vatten. Jag vill vara nära min familj. I Västerås finns ingenting förutom vännerna.

Pigga upp mig!

Hemresan gick bra i alla fall och min bok är snart utläst. Det är spännande! Nu ska jag ta mig en kopp rött te med yoghurt och smultron. Läsa lite till. Sedan sängen. Imorgon väntar jobb.

I Luleå finns allt

Publicerad 2009-06-10 15:54:40 i Allmänt,

I måndags åkte jag och käre far in till stora staden Luleå för att shoppa lite. Jag har i flera månader varit på jakt efter helsvarta converse. I Stockholm fanns de inte. Men i Luleå finns allt! Så nu är jag stolt ägare till ett par lite mer vuxna Converse, de andra åker i soporna!

Vi passade även på att hälsa på store bror. Han har byggt en tillfällig terrass för 200 pers utanför sin restaurang. Ikväll blir det stor middag där.

Jag och min farbror har i dagarna två ägnat vår tid till att tömma häbret här på gården. Där stod farmor och farfars saker och jag har gått i genom alla lådor. Har gjort en del små fynd. Och tingat en massa möbler också! Nu är det bara en flytt till Norbotten som saknas, när ska det ske?

Jag har även passat på att köpa sista Harry Potter, så varenda lediga stund sitter jag med näsan i boken. Det blir dock inte så ofta som jag skulle önska. Pappa har ett stort yoga-gäng som kommer hit på fredag så jag försöker hjälpa till lite. Bädda sängar och så. Det är faktiskt precis det jag ska gå och göra nu!

Tomorrow, back in Västerås.... Jag vill inte!


Good bye my dear!


En bit av Norrbotten


Vatten

Hälsningar från lugnet

Publicerad 2009-06-07 20:46:56 i Allmänt,

Idag har varit en perfekt semesterdag. Började med en skön sovmorgon. Sedan kom bror och flickvän hit. De fyllde kött med ost-och olivröra för 400 personer. Samtidigt snackade vi skit och hade trevligt. Efter någon timme åkte vi ut till farbror och hans tjejs stuga. Där blev det kaffe med tiramisu. Stuggan var så mysig och jag bara önskar att jag hade en egen stuga. Jag saknar vår stuga och jag hoppas att vi snart kan börja använda den igen...

Efter lite pusslande med urgamla pussel, blev det hemfärd. Bror fyllde mer kött och sedan stekte pappa pankakor. Till det serverades färsk blåbärssylt, hallonsylt och hjortronsylt! Åhhhh så gott! Sist men inte minst blev det en promenad i kvällssolen. Kan jag begära mer av livet?


En nymålad och solgul herrgård. Jag sitter just nu i fönstret längst ner och längst bort!

Sommarsköna Norrbotten

Publicerad 2009-06-06 19:12:34 i Allmänt,

Ibland undrar jag när jag blev för gammal. När jag blev vuxen. Förr om åren brukade det alltid ligga en present på min säng när jag kom till pappa. Igår låg det ingen present på sängen, det har det inte gjort på flera år. Inte för att jag saknar presenterna men jag kan inte komma ihåg när det slutade. Till och med när jag blev "vuxen" ,en si sådär 12 år och inte tyckte om leksaker längre, som kom pappa alltid på något att överraska med. Jag är vuxen nu. Trist...

Norbotten är i alla fall skönt att vara i. Det är som att åka på retreat. Jag önskar så att jag hade ro att vara här lääääänge. Men ett tag utan vänner gör att jag får lite panik. Jag vill ju dela att det här vackra. Det porlande vattnet, de dansande träden och det eviga ljuset. Jag vill ta en kvällspromenad i solen och vifta bort myggor tillsammans med någon. Jag vill dela pappas pankakor med någon.

Det finns ett fint litet torp nästgårds som är till salu. Jag kanske borde ta och köpa det. Då har jag i alla fall familjen Thingvall i närheten.

Idag har vi varit i Boden, pappas barndomsstad. Det blev nostalgiska historier och besök hos hans moster.  Trots att jag hör dessa historier varje gång vi kommer dit så tröttnar jag aldrig.  Vi åkte och planterade blommor på farmor och farfars grav och sen blev det pizza på en kinakrog. Efter det sockerkaka och en kopp (ja, en kopp!) kaffe hos moster. Jag fick se bilder på pappa när han var liten, en riktog liten knubbis. Och inte kunde jag se några likheter med hans dotter inte (kanske knubbigheten då :P).

Nu sitter jag på min sköna lilla säng och gör mitt första blogginlägg på evigheter. Jag undrar när jag blev för lat för bloggen.

Jag undrar.

Om

Min profilbild

kat

Har bytt ut resorna ut i världen mot resan i livet tillsammans med min son.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela