Simply kat

Hellre frågvis än ovetande.

vinterdag

Publicerad 2008-11-30 19:26:16 i Allmänt,

Ännu en vinterdag i Norrbotten. Det är vackert men jag stannar hellre i sängen. De är skönt som tusan! Uppdaterade mina meriter på arbetsförmedlingen idag, jag är ju som arbetslös nowdays. Vad vill jag med mitt liv? Vad vill jag med min framtid? Jag vet inte...

Läsa bok i sängen är typ det jag är kapabel till nu. Och surfa på nätet. Och föresten, tack Frickan för hjälpen.

Imorgon födelsedagskalas.

sömnig

Publicerad 2008-11-29 10:41:35 i Allmänt,

Jag förstår inte att jag har så svårt att vakna. Jag kan ligga och snooza i flera timmar och vägrar vakna. Men jag blir ju hur trött och hur grinig som helst om jag sover för länge. Jag tror att det ultimata för mig är typ 5 timmars sömn. Helt sinnes. Nu sitter jag och gäspar som en gam (?) efter 8 timmars sömn.

Strax bär det av till Luleå. Där ska det handlas födelsedagspresent till käre bror som fyller 27år på måndag. I love you bro! Jag ska försöka köpa lite snor- och slemtabletter också, den här förkylningen vägrar ju släppa. Jag hoppas jag får lite shoppingtid för mig själv också, annars kanske jag åker in någon dag i veckan på shopping. Jag måste lik förbannat åka in till Arbetsförmedling och visa upp att jag verkligen har jobbat där jag säger att jag har jobbat.

Utanför fönstret har det precis slutat snöa. Det är så vackert här. Snön ligger som ett duntäcke på marken, kyrkan utstrålar lugn och mitt rum är vackert. Det finns bara två nackdelar med att vara här, och jag reflekterar över det varje gång. Jag vill ha någon att dela allt det vackra med. Och sen spökar det...

Vet ni. Jag kom ihåg malariapillret igår! Tack pappa, det är skönt med föräldrar trots att man närmar sig 25år med stormsteg. Shit 25...

Norrbottens vackra vägar

Publicerad 2008-11-28 09:05:16 i Allmänt,

Finns det något vackrare än när snön ligger vit på vägen och gnistrar i träden? Jag tror inte det. Jag är hos pappan min. Resan gick bra men var nära på att missa flygbussen, men jag sprang med min lilla rullväska och fångade den i farten! Inatt drömde jag om ett hemskt spöke en vacker men ond kvinna i vitt. Jag lovar er, det här huset är hemsökt. Ingen tvekan om det.

Innan jag åkte hit gick jag en sväng till mitt magasin för att se om jag hittade några varma eller åtminstonde hela skor. Det gick inte så bra så här står jag i 10 minus med trasiga converse! Men jag hittade i alla fall väskan med alla mina festblåsor, så nu blir grabbarna på gamla jobbet glada till julbordet!

Nu ska jag gå upp och duscha så att luftvägarna kanske blir lite bättre. Sjutton också, jag brukar aldrig vara förkyld såhär länge! Det är ju frickans jobb att ta mina förkylningar!

Malariatablett idag!

Grått och vackert

Publicerad 2008-11-24 12:43:56 i Allmänt,

Jag gillar faktiskt att vara på semester i Sverige. Ja, för jag ser verkligen på det som semester. Jag har lite hatkärlek till Zanzibar nu. Ena stunden kan jag inte bärga mig tills jag åker tillbaka och andra stunden så tänker jag på hur fruktansvärt utmattande det är att vara där. För man blir sliten.  Men jag älskar...

Thihi, nu återstår den stora frågan om jag ska fortsätta med den här bloggen eller sätta punkt här. Det är okej att folk läser om mitt liv när jag befinner mig på en annan kontinent. Men vill jag att alla ska läsa om vad som händer nu? Ja, varför inte.... Igår köpte jag en dagbok för jag insåg att det händer så mycket i mitt liv som jag inte vill dela med andra. Men samtidigt är jag ju så van vid att skriva på bloggen. Jag får nog fortsätta skriva ändå.

I fredags var jag ute på krogen, Blue moon, med Frickanflickan. Det var väldans roligt och vi dansade järnet. Det var konstigt att stå på ett hårt golv och dansa men när jag väl fick in gunget igen så gick det superbra. Vi gick hem ganska tidigt för jag Frickan skulle till Stockholm och jag skulle klippa mig tidigt på lördagen. Klippte mig gjorde jag, det blev nog ännu mer likt mamma nu... I alla fall till färgen. Men jag har som vant mig vid att vara dotter till min mor.

I lördags kom ex-sambon på middag. Jag skulle bjuda på en pastarätt men insåg till min förtvivlan att jag hade glömt köpa pastan! Det blev en falafelrulle tan falafel med ost, på Hemdalsgrillen istället. DET var gott. Igår så fikade jag med Zanzibar-Thomas. Det är så skönt att umgås med honom för då känner jag mig inte så knäpp. Han är alltid snäppet värre!

Idag är det stora skärpningsdagen. Jag måste fixa en massa intyg för att få a-kassa, betala räkningar, maila viktiga människor, skicka brev, låna böcker, plugga swahili. Lite allt möjligt. Men jag har redan slöat till det. Somnade en stund på soffan. Det är så lätt att sova!

portfolio

Publicerad 2008-11-19 12:14:02 i Allmänt,

Shit. Nu har jag skickat iväg min portfolio till designbyrån. Nervöst. Något!

Jag har virus på min pc så jag kan inte föra över mina bilder till min braiga mac. Så det kanske tar ett tag innan det kommer upp lite bilder här. Dessutom har jag inget internet. För tillfället sitter jag i Saras lägenhet och det är svinkallt så här vill jag inte stanna länge.

Krams

Sverige

Publicerad 2008-11-18 18:11:06 i Allmänt,

Kallt.
Ont i halsen.
Svart att gå med skor.
Kalla fötter.
Stelfrusna öron.

Ja, det är underbart att vara hemma. Men det blir nog bara för en kort tid.

Ring gärna!

Addis

Publicerad 2008-11-16 19:29:12 i Allmänt,

Hej allihopa. Nu ar jag i Etiopien. Klockan ar typ halv tjugotva och jag ar trott som en gnu. Jag vill ha en lang dusch med bra tryck och varmvatten. Sedan vill jag ha en sang. Jag har redan lite hemlangtan (till Zanzibar alltsa)...


Jag sokte ju det dar jobbet som jag skrev om i forra inlagget. De vill se min portfolio och sen far vi se vad som hander. Om jag far det blir det till att gneta indesign hela december och aven gora den dar digitala fotokursen. Om jag vill ha jobbet vill saga... Blir ju kontorsjobb for hela slanten da... Ahhh vad ska jag gora med min framtid! Med mitt liv. Med mitt nu!


Dar var i alla fall underbart och jag har varit hemma hos familj och atit lunch pa golvet.

Kram. Tiden ar ute (internet alltsa)

sista andetaget

Publicerad 2008-11-12 09:44:47 i Allmänt,

Ja. Fest. Supernice.

Det kom sa manga manniskor och sa hejda till mig igar. Egentligen tror jag att de kom bara for att fa festa. Och sa fick de ju faktiskt gratis sprit nar de kom dit.  Men mina gulliga akrobater dok upp. Jag, Plastic boy och Mr. Yoga holl knackliga konversationer pa engelska. Det var nice.

Jag drack typ tva svaga cider och en konyagi-drink. Och blev lite ovantat rund under fotterna. Men jag spydde i alla fall inte utanfor grindarna till hotellet som en annan tjej gjorde. Fy, det var lite ackligt. Hon var pa festen men jag har aldrig sett henne forut. Sa fick hon skjuts med mig och mina broder. Nar jag hoppade ur bilen horde jag ett vagt brol och undrade om hon spydde i bilen. Sekunden senare knuffades hennes dorr upp och en av grabbarna fick stotta henne sa hon fortfarande satt kvar i bilen men spydde pa marken istallet. OCh guuud vad hon brolade. Det tog aldrig slut. Jag skyndade mig darifran!

Idag ar det sista dagen pa jobbet. Kanns segt faktiskt. Skulle behova ga och packa. Min kladhog ar orovackande stor...

Imorgon bitti ger vi oss forst av till Big Body Spice Farm for att saga hejda till Said och sedan aker vi vidare till Stonetown. Dar ska jag pa arbetsintervju. Eller rattare sagt har: http://zg-design.net/

Sedan hoppar vi pa baten vid ettiden och aker till Dar. Ska bli kul. Fast jag ar lite radd... Det ar sa stort...

Hejda alla underbara och goa. Snart ar jag hemma i Sverige igen och da lovar jag er en massa bilder!

Och ja tack, jag kommer garna pa julbordet. Hoppas bara jag far nagon annan mat an forra aret!

party-kvall

Publicerad 2008-11-11 10:25:12 i Allmänt,

ikvall galler det. Min avskedsfest. kanner mig faktiskt ganska smickrad for inte anordnades det nagot nar Julia akte hem. Jag jobbar imorgon sa det far bli en lugn kvall.

Igar fick jag en del saker fran skraddaren. nu ar de helt perfekta. Eller ja, nastan i alla fall. Vissa saker var lite for stor i midjan sa om jag gar ner mina kilon nar jag kommer hem sitter jag i skiten. Och min klanning var lite trang... jaja. Men underbart var det. Idag hoppas jag att sakerna fran skraddare 2 ar helt perfkta, han tog i alla fall fler matt an bara midjan.

Sedan ska jag fa skor fran skomakaren idag. och och och jajaja. Idag skickade jag 34 plagg till tvatteriet som jag ska ge bort. Inte bara mina dock. Vet anda inte om jag far plats med allt i mina vaskor. Det aterstar att se.

Shit. Snart aker jag hem. Jag ar inte redo. Eller jo, det blir nog skont att vara hemma. En vecka i alla fall.

Aker till Dar pa torsdag och lamnar min mobil har pa Zanzibar sa jag gar inte att fa tag i. Jag kommer avn ha problem att hora av mig till folk precis nar jag kommit hem. Min andra mobil ar magasinerad och sparrad sa jag maste lasa upp den. Ni som vill komma i kontakt med mig kan ringa Sara.

Pappa. Jag ska ringa nar jag kommer hem, trots att jag inte har nagon mobil. Mamma, det galler for dig ocksa.

Och foresten. De sma sota dunbollarna till kattungar var bara blodslamsor nar James kom till sitt rum pa kvallen. Nagon svartsjuk hane hade varit dar och lekt lite.... Snyft.

arg

Publicerad 2008-11-10 09:55:55 i Allmänt,

Jag tror att jag har hojt rosten for forsta gangen idag, sedan jag kom hit. jag ar rent ut sagt pissforbannad och det jobbiga ar att jag maste halla det inne. Hade jag kunnat hade jag banne mig varit i slagsmal just nu!

Fan. Alttsa. Ahhh. Igar kvall sa sa var nye receptionist att han maste aka till Stonetown idag och vara ledig imorgon. Fine sa vi. Elmina gick aven med pa att han kunde aka vid tolvtretton. Men han skulle jobba morgonpasset. Sa imorse gick jag till receptionen, oppnade, tog hand om alla morgonrutiner. Ingen Katema. Det slutade med att jag fick ringa till Elmina och saga att jag var ensam. Hon hoppade snabbt upp ur sangen och var pa plats efter en stund. Vid tiotiden dok Katema upp. Jag fragade vart han varit och han drog nagon satans rovarhistoria om att han gjort upp med Elmina att hon skulle tacka for honom till 10 och att han sedan skulle aka igen vid 12. Jakla skitstovel. Och nar han pratade med mig kunde han inte halla ogonen oppna och han var inte nadig. Sa att jag inte ville lyssna pa honom och att det har var bestamt. Nu sitter han i baren. Jag tror starkt pa att han var full! Han har varit har en vecka.

Fan vad arg jag blir. Och Elmina sager bara ' It's ok. It's ok.' Bara for att hon vill slippa bak och inte vill vara besvarlig. Jag blir arg pa henne och jag blir arg pa grabbarna for att de utnytjar henne for att hon ar kvinna och for att hon ar snall. Jag sager till henne att hon maste sta pa sig, sta for sin ratt. Inte bara svalja allting. Hon sager att hon inte kan. Och hon ar sa ledsen for att jag ska aka for sedan blir hon ensam kvinna har eftersom Roselyn inte kommer tillbaka. Ah alskade Elmina, jag hoppas verkligen att du hittar ett battre jobb.

Satans Katema. Jag hoppas hans dagar pa har ar raknade.

Nu ar klockan 12 och jag kokar fortfarande. Dessutom ar det svinvarmt och jag svettas till och med fran knaskalarna!
Och vet ni. Inatt vaknade jag av att jag fick kramp i vanster vad och i hoger.... Knaskal! Halla! Ar det ens mojligt? Ont som satan gjorde det i alla fall. Och an gor det ont. Jag som aldrig brukar fa kramp.

Kram kram

Och fan vad han korde over mig! Ingen respekt och vanskap dar inte. Alltsa. Jag fragade snallt och han borjade argumentera direkt. Och sedan sa han att har pa hotellet jobbar vi i team-work och att jag inte fattar vad det innebar!

bilder

Publicerad 2008-11-09 18:05:48 i Allmänt,

Kolla in Julias blogg for lite bilder: http://picasaweb.google.de/JuliainZanzibar

dagarna ar raknade

Publicerad 2008-11-09 14:51:16 i Allmänt,

Igar var lediga dagen. Sista riktiga ledigheten fran jobbet. Jag tillbringade tva natter pa hotell pa stranden. jag och Mia har badat som aldrig forr och jag var rod som en tomat igar. Idag har det mesta lagt sig. Hade tankt bada idag ocksa men tiden rackte inte till. Har sprungit fran ena skraddaren till den andra till internetcafe' till skomakare. Sa mycket att fixa. Ska bli kul att komma hem med alla saker. Nu ar jag dock inne i ett stadie dar jag kanner att jag inte ar redo att aka hem. Ar jag du eller, hur kan jag vilja aka? Jag maste ju vara knapp! Men aker gor jag.

Pa tisdag blir det avskedsparty och jag fick precis reda pa att chefen lamnat pengar sa att vi alla ska fa nogot at dricka. Jag ar forvanad och oerhort glad over det! Pa onsdag blir det sista arbetsdagen och sedan tar jag mitt pick och pack och aker till Dar. Dar ska jag ga pa second hand marknad och kopa klader for 6:- styck. Can't wait.  Ska vara i Dar i 3 natter om allt gar som det ska och sedan aker jag hem. Hem till Sverige. Usch jag vill inte. Jo jag vill.

James var nya food and beverage manager fran London visade mig precis nagot urmysigt. Vi har en katt som springer omkring har pa omradet och hon har varit valdigt tjock. Men nar jag kom tillbaka fran safarin eller nagra dagar efter var hon plotsligt mager som en speta. Babisar. I alla fall sa har jag hort att om de hittar ungarna ska de ha ihjal dem. Men mamman, Julia, har burit in dem i James sovrum genom hans fonster. Det ar tre stycken ursota vita dunbollar med lite flackar har och dar. han ar lyrisk. Jag foreslog att han skulle ta dem till Jutta, en tysk kvinna som driver workshop i Nungwi. Hon alskar katter! Och hennes workshop alskar jag! Hon lar kvinnor i byn hur man lagar mat och bakar. Sa hon har som ett litet cafe' som jag varit pa bade idag och igar. Guuuuud sa gott. Sesampita fylld med gronsaker och varsta basta dressingen, kokoskaka, browni och cappuchino. Igar kopte jag fylld pita, stor kaka, farskpressad juice, cappuchino. Det kostade mig mindre an 60:-. Pa restaurangerna far man ingenting under 70:- for acklig mat. Mums. Nu kan jag stanna har.

Kanske dags att jobba?

Tack mamma for underbart skratt. Du borde borja skriva kaserier om dina barn (inte mig alltsa :) ) Jag kom faktiskt ihag pappa av mig sjalv. Har till och med skickat paket. Och ringt.

Vet ni? Har jag sagt. Mia hade med sig typ flera kilo Karamellkungen at mig.. Varsta sot ar hon. Och enofemtio lang.

grey

Publicerad 2008-11-07 10:16:47 i Allmänt,

Det ar helmulet och jag ska sola idag klockan 16. I ovrigt har jag bestamt mig for att aka over till Dar mina sista dagar. Det innebar inget solande och badande. Det innebar ocksa en massa shoppande. Vilket innebar overfulla vaskor! Tjosan.

Ska aven forsoka ta mig till skraddaren idag da allt jag bett honom sy upp ar knepigt. Lite for stort, fult, svart att ta pa sig osv. Thihi.

Gud... Jag kommer sakna det har stallet. Grabbarna gissar pa att jag ar tillbaka inom 6 manader.

Jag vill aka pa kall julweekend med Frickan.

matvanor

Publicerad 2008-11-05 13:14:04 i Allmänt,

Plast pa pizzan.
Kottfarssas och spaghetti i pommesen.
Idag- en vit, fet, harlig larv curryn.

Vet de inte att jag ar vegetarian?

vad hander?

Publicerad 2008-11-05 06:03:39 i Allmänt,

Inte mycket. Igar lunchade jag med nya tjejen Mia och Lina samt hennes polare. Lustigt att sitta ett helt gang med svenskar och prata sadar. Sedan jobbades det pa pa eftermiddagen. Kvallen tog mig till en av de sista akrobatshowerna jag kommer se. Pratade lite med grabbarna efterat, de stank svett och hade problem med engelskan. Men gud sa rara de ar. Och varsta sma! Det ar en av killarna som kallas Mr. Yoga (med ratta) gud vilka lar han har. Fotbollskillar, slang er i vaggen!

Efter jobbet bar det av pa fodelsedagsfest i Kendwa men nar vi kom dit var musiken avstangd for andra skulle se fotboll pa TV. Det blev till att ligga i en solstol nagon timme istallet och titta pa stjarnorna, lyssna pa havet och se blixtarna flasha over havet. Vackert sa det forslar. Sedan har det nog regnat hela natten och blixtrat pa. Jag vaknade av ett himla dan, trodde banne mig att hela Zanzibar skulle ga om intet.

Nu ar det mulet och ganska morkt. Ludten ar underbar att andas. I like a lot.

forovrigt sahar jag lidit av turistmage men ignorerade det. Tyvarr har jag tappat en hel del aptit (allt ar sa ackligt nu for tiden) sa jag lever pa sma portioner. Igar at jag fruktsallad till middag. Sa fort jag tanker pa mat eller kanner lukt av mat blir jag illamaende. Men alltsa, i ovrigt mar jag bra. Och jag har anda lagt pa mig sa mycket har!

Puss och kram

jag vill ha...

Publicerad 2008-11-03 05:59:17 i Allmänt,

Tomatsoppa med fetaost och oliver
En varm vinterjacka
Kall och frisk luft
En oklibbig kropp
Friskis och Svettis
Frickanflickan
Vannerna
Fika pa stan
Tekopp hemma
Varm filt
Svenska konversationer


Den 18:e november (dagen efter ankomst) kommer jag nog vilja ha:

Indiska oceanen
Varme
Havsbris
Vannerna
Livet pa gatorna (alltsa att titta pa allt som hander)
Kulturen
Dofterna/Lukterna
Frukt
Min underbara sang (bed)
Ljuset
Stjarnhimlen
Sanden
Musiken

lediga dagar

Publicerad 2008-11-02 15:10:24 i Allmänt,

Igar var lediga dagen. Den spenderade jag i Stonetown med Mohammed och co. Pa vagen dit sa akte vi till nagra ruiner dar det aven fanns en sotvattensgrotta. Mohammed klattrade ner i grottan for att drick och tvatta av sig eftersom han hade badat i havet precis innan vi akte. I Stonetown storshoppade jag jarnet! Jag kan inte saga vad jag kopte eftersom mycket ar presenter. Men det blev ett stooooort hal i fickan (har ju ingen planbok). Gud vad kul det var att bara plocka och saga det vill jag ha, det vill jag ha och sa dealade nagon annan om priset. Jag kopte tva par handgjorda sandaler for $15. De gjorde dem speciellt at mig.

Idag ar jag tillbaka pa jobbet. Min grupp ar helt borta och en massa andra svenskar ocksa. Vet ni, jag blir sa satans forbannad ibland. Imorse var det en grupp svenskar och fragade Elmina om de kunde fa bestalla a la carte istallet for buffe' ikvall. Hon sa att hon skulle prata med koket. Sedan sa kommer de till receptionen och fragar specifikt efter mig. De berattar att de pratat med min kollega om det har och undrar om det ar ok. Jag fragade vem de pratat med och de pekade pa Elmina som stog rakt framfor dem. Varfor i hela fridens namn fragade de inte henne eftersom det ar henne de pratat med tidigare? Rasism, I'm telling ya!

En annan sak som gor mig rasande men samtidigt lite smikckrad ar att jag vid flera tillfallen fatt komplimganger och att folk gillar mig for att jag gar sa bra ihop med dem, for att jag behandlar dem sa bra. Men vad sjutton? Sadana komplimanger borde inte behova existera. Jag ar vit. De flesta runt om kring mig ar svarta. Tva farger men manniskor allihop...

Anyhow. Snart kommer Mia hit, tjejen som hittat mig via min blogg. Ska bli spannande!

Om

Min profilbild

kat

Har bytt ut resorna ut i världen mot resan i livet tillsammans med min son.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela