Simply kat

Hellre frågvis än ovetande.

rapport fran paradiset

Publicerad 2008-09-09 19:10:27 i Allmänt,

Igar insag jag att min flakt har slutat fungera i min dator, det innebar att jag inte kan anvanda den for da kan allt brinna upp. Jag hoppas att jag kan fa tag i nagon billig snubbe har som kan fixa den at mig for annars har jag ingenstans att lagra alla mina bilder. Dessutom lyckas jag inte komma at nagon av mina harddiskar. Konstigt nog kommer jag anda at mina bilder. Mer problem? Ja, det dar med att the big boss inte vill ge mig mina fickpengar hanger fortfarande i luften. Men idag hade jag faktiskt min forsta konversation med honom som kandes avslappnad. Han beromde mig dessutom for min kladsel och verkade imponerad for att jag var har bade i morse och nu ikvall.

Jag jobbar delade skift idag for att kunna tacka upp de viktigaste timmarna pa dygnet. Mellan 13 och 17 var jag ledig sa da passade jag pa att promenera langs stranden. Passerade en grupp mer ursota barn som badade nakna och verkade hur lyckliga som helst over att vara lediga fran skolan. Alla skolor ar stangda under Ramadan. Jambo jambo skrek de!

Igar var vi pa en matlagningskurs pa Langi-Langi. Sele larde oss hur man gor den godaste vegetariska curryn ever och sa gjorde vi gott pilau-ris till det. Jag och Julia joinade tva vegetarianer fran Australien. Eller rattare sagt de har bott i England i flera ar men flyttar nu tillbaka till Australien, det gor de genom en otroligt forlangd resa over varlden.
Vid middagsbordet hamnade vi i en diskussion om nedskrapning har i Afrika och Sele berattade om en grupp EU-arbetare som var har och Sele forsokte forklara for dem att det ar vi turister som lar folket att skrapa ner. Han har helt ratt. Och sa sa han: ' And toilet paper, how stupid is that. Water is better for the nature. And give the toilet paper to the locas, they would boil it and try to eat it!'

En annan rolig sak hande har om dagen nar vi gick till Cholo's i morkret. Jag och Julia anvande ficklampor och plotsligt rakade vi lysa pa en kille som stod och kissade vid vagkanten. Han skrek ' Hey, it's to much light. You can have light in Europe but not in  Africa!' Sa vi slackte lamporna och krockade med en ko.

Imorgon aker jag och Julia till Jambiani for en otroligt romantisk weekend. Eller ja, det kommer ju inte bli romantiskt och det ar mitt i veckan, men trevligt kommer det bli. Ocj jag ska duscha i varmvatten i dagarna 3! Vi fick ett bra pris med Abou (bra att kanna folk har) och hittade tva gaster har pa hotellet som ocksa skulle dit. Men de fick nog for sig att de kunde fa det billigare sa de tackade nej imorse. Nagra timmar senare var jag nere i Abous shop och da kom de dit. Jag gomde mig lite och tjuvlyssnade. De fragade efter transport till Jambiani. Jag berattade for Max om vilka de var och han sa att de kommer komma tillbaka till oss for de kan inte fa billigare transport som ar smidig. Sedan berattade jag for Abou och han sa amma sak. Innan jag var tillbaka pa hotellet ringde Julia och berattade att de hade angrat sig och ville aka med oss! Hahaha tji fick ni och tack sager vi for en billig transport!

Ikavll ar det swahili-dinner och akrobatshow. Jag ser fram emot det for nu har jag suttit har pa kontoret i flera timmar.

Tack for alla fina kommentarer. Lena, kan du kolla om den dar lagenheten kan vara ledig fran mitten av november och for minst 1.5 manad framat? Post Uffe kul att se dig har. Hur har du det? Elaine och Thomas, ar ni har? Kerstin?

Frickan, jag saknar dig.

Kommentarer

Postat av: Thomas

Publicerad 2008-09-09 20:55:17

Det är kallt här hemma.. ös över lite värme NU tack. =) När kommer vykortet till stentorpsgatan då då? ;)

Postat av: Mamma

Publicerad 2008-09-09 21:41:08

Hej lilla Gumman! Krocka med en ko....ja det är väl för väl,det kunde ju varit ett lejon men det finns kanske inte på Zansibar. Vi har fortfarqande vackert väder. Har jobbat i trädgården, hur kul är det.Hampus fyller snart år, glöm inte det. Thomas har skrivit kontrakt med tre tjuvar. Det har han fitto på.....Kram vi hörs. Du, jag ska springa lopp på lördag, 1 mil....todilo/Mamma

Postat av: Lena

Publicerad 2008-09-10 12:42:07

Hej tjejen!

Har kollat om lägenheten är ledig men tyvärr så hyrdes den ut för någon dag sedan och ett halvår framåt.

Postat av: Mia

Publicerad 2008-09-10 15:39:34

Hej Katten!

Gud så härligt allt låter, och bilderna ser så där härligt sköna ut, speciellt sanden. Försöker önska mig dit men det går inte så bra :-P skicka hit lite tropisk värme.. här är kallt o regnigt.. trist :-(

Ta väl hand om dig gumman

kramisar

Postat av: Kerstin

Publicerad 2008-09-10 22:04:20

Tack för trevlig läsning och fina bilder.Vilken skillnad på utsikt. Här är det mest mulet och grått.11 grader igår när jag var ute och spelade golf.Hade nästan behövt vantar.Livet på Driften är sig likt.Ha det bra och njut av livet.Ser fram emot fler berättelser. Kram Kerstin

Postat av: Anonym

Publicerad 2008-09-11 15:39:06

Hej!

Kul att läsa och se på bilderna att du har det bra, skulle gärna byta plats med dig nu när hösten närmar sig.

Här på Driften är de sig likt ingen skillnad trots omorganisationen.

Ha det bra, kram Christina.

Postat av: Uffe

Publicerad 2008-09-11 19:15:58

Hej jag har det bra.

Det är fullt upp med posten.Roligt att se bilderna.

Såg Från Zansibar på TV i går om hur de fångade fisk.

Ha det bra

Hälsning

Post Uffe

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

kat

Har bytt ut resorna ut i världen mot resan i livet tillsammans med min son.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela