Simply kat

Hellre frågvis än ovetande.

Julia

Publicerad 2008-12-30 09:42:59 i Allmänt,

Nu är Julia här. Min Zanzibar-vän. Det är hur roligt som helst! När vi skulle hämta henne igår passade jag, storebror och hans tjej på att ta en liten road trip. Vi körde till Helsingborg, tog färgan över sundet och körde till flygplatsen i Köpenhamn. Sen när Julia landat tog vi tåget in till stan och strosade på Ströget och lekte lite turister. Ett wienerbröd senare tog vi tåget tillbaka till flygplatsen och sedan bilen över Öresundsbron. I Malmö åkte vi och tittade på Turning Torso. Det var faktiskt ganska mäktigt. Och en fin dag blev det. Vid tjugotretiden stupade hela huset isäng.

Idag blirdet också turistande. Vi ska åka till Väla och sedan blir det ut till Mölle. SKulle egentligen träffat en tjej från safari-grupen idag, men blir nog inte så. Jag skickade ett sms igår men hon har inte svarat. Dessutom tror jag det blir roligare för Julia att få åka på sightseeing i Skåne. Första gången hon är här ju!

Den 2:a åker jag till Västerås för att sova där två nätter. Efter det har jag banne mig ingen stans att bo! Det suger. Jag har bestämt mig för att stanna hemma och tjäna pengar först. Sen får vi se vart jag tar vägen.

Mina veckor i Sverige

Publicerad 2008-12-25 12:59:27 i Allmänt,

Det här är vad jag har gjort sedan jag kom hem till Sverige igen. Det är inte så längesedan men minnet från Zanzibar är mest bara ett minne nu... Det bleknar lätt och saknar 3D, är som bara platt 2D nowdays. Tråkigt så det förslår. Om det är någon som har lust att uppdatera sig om vad som händer hemma på mitt Zanzibar kan jag tipsa om min vän Mias underbara blogg

Men i alla fall, mitt Sverige:


Ganska så snart efter ankomst till Sverige träffade jag min underbara vapendragare. Vi fikade på ett nytt ställe i Postgallerian. Där fikade jag även med Zanzibar- T dagen innan. VI åt underbar glass och han fick sand av mig.


Någon dag senare blev det även fika med min skrutt Lovis och hennes mamma. Lovis hittade ett par underbara skor som var typ gigantiska, men de var rosa. Så mamma fick vara snäll och köpa dem.


I entered the next level at Leo's place.


Jag åkte till pappa och hälsade på en si sådär 10 dagar. Det var skönt att ligga i sängen och lata sig med laptopen dagarna i ända. Vi hälsade på min käre kock till bror och tittade på hans julbord. Fanns inte så mycket för mig att äta men han gjorde en underbar pasta med mozarella, tomat och svamp till mig. Är alltså bror på bilden.


Hos pappa var det så kallt att jag bestämde mig för att ta kort genom fönstret istället för att gå ut. Det här är utsikten från mitt sovrumsfönster. Jag klagar inte.


Det här är utsikten från pappas kontor. Pappas egen lilla kyrka.


Hemma i Västerås igen gick jag och åt middag med Zanzibar-T på Spicy Hot. Det var ruggigt gott och vi hade ett trevligt samtal i sann vuxenanda (not?!)


I went to La Fleur and Complicateds place to relax one evening. The hat I'm wearing is a gift from me & Zanzibar to La Fleur.


Jag hade födelsedagskalas. Trots att jag bjöd in 3 fantastiska fotografer var det ingen som hade kameran med sig. Inte heller var det någon som lyckades ta ett bra kort. Så det blir bara ett kort på mig och min skrutt.


Jag åkte till Stockholm den 21:a december och träffade Zanzibar-T på tåget. Han chattade snusk och snackade strunt. Me like.


I Stockholm träffade jag en skatt. Hey Mo, hoppas det inte dröjer 10 år till innan vi ses nästa gång! Hur kommer det sig att vi var så matchande med varandra och väggen?


Jag drömde mig bort en stund.


Mo, vilden.


Den 23:e åkte jag ner till mamma och igår hade vi julafton. Julaftonen var slut klockan nitton och då ägnade jag resten av kvällen till att titta på Gossip Girl.

jag lovar och svär

Publicerad 2008-12-21 10:38:58 i Allmänt,

Snart blir det avfärd till Stockholm. Mo, here I come! Jag är lite rädd faktiskt. Det är ju så stort där borta... Jag är ju bara en lite skit. En skrutt. Det är lätt att bli borttappad då, eller tappa bort sig själv. Men kul ska det bli! Undrar vad han har för planer den där grabben. Jag och Frickan hade julmys igår, vi bytte julklappar och snackade skit. Jag fick en massa fina saker. Sedan dracks det lite vin (med betoning på lite), åts fruktsallad och knaprades saffrans-skorpor. Definitivt en underbar julafton! Tack hjärtat. Skulle ha blivit utgång men vi bangade ur båda två. Jag är så trött. Orkar inte sånt. Det tar hårt på kropp och sinne att jobba 6 dagar på en vecka, inte en enda rast och stå upp hela tiden. Jo, raster till att värma min varma koppen och slurpa i mig den på 5 minuter har jag ju haft! Ajöss vänner, nu drar jag till stora staden.

aj den sved

Publicerad 2008-12-15 22:43:37 i Allmänt,

Lindahl säger: jadu kattis, du ser ständigt på världen genom ett sugrör
kat säger: gör jag? verkligen?
Lindahl säger: ja, sen tar du ett steg åt sidan o ser nått annat, så håller det på så

i kortaste laget

Publicerad 2008-12-15 08:42:00 i Allmänt,

Fy vad helgen rusade iväg. Men det är väl inte så konstigt när man bara har en ledig dag. I fredags var jag på julfest på gamla jobbet. Det var trevligt precis som förra året.  Jag fick mig allt en liten julpuss. Och julklappar! Jag kanske skulle ha sparat ett paket till födelsedagen... Hur många paket får jag då liksom? Ingen är här. Jag kommer väl sitta själv här i ensamhet och fira mina 25 år. Men jag ska i alla fall ha litet kalas på onsdag.

Lördagen tillbringades på jobbet i fullständig stress. Ändå gick dagen långsaaaaamt. Kanske för att jag längtade efter kvällen, för då vankades det utgång med Frickan. Vi åt lasagne men jag kände inte smaken på grund av min fina förkylning. Nu är det typ fem och en halv vecka som jag snorat på. Sedna gick vi till Blue Moon. Jag lyckades få mig en liten snyting på läppen och har ont än idag.

Igår var enda lediga dagen och då åkte jag hem till lilla skruttan och julfikade. Hennes mamma är en höjdare på att baka!

Frukosten är uppäten och ännu en arbetsdag väntar. Jag förstår inte vart all fritid tar vägen...

@ Frickan

Publicerad 2008-12-09 22:29:56 i Allmänt,

Sitter och myser hos ma gal. Hon har bjudit på supergod mat och hemmagjorda tryfflar. Släng er i väggen jobbet säger jag bara :) Jobbade första dagen på chokladplacet idag. Snacka om smärta. Jag har ju inte stått upp på ett halvår och så måste jag stå upp 6 timmar i sträck! Jag kommer vara död på julafton. JAg har kommit på att den bästa arbetsställningen för mig är med en laptop i sängen, då mår min kropp som bäst! 

Imorgon måste jag försöka få ihop lite julklappar till bror, bror och broren, vännerna på Zanzibar. Och sen kanske jag borde låsa upp min mobil någon gång...  Zanzibar-T, blir det någon fika eller?

Tror jag ska börja dra mig hemåt (en trappa ner), Frickan måste ju sova och jag borde packa upp min resväska.

Kom ihåg att allt har sin tid. 

julkomplimanger

Publicerad 2008-12-07 18:39:05 i Allmänt,

Ibland kommer komplimangerna när man minst anar det. Saxat från min facebook-chat tidigare idag:

"Hur är det själv, du är ju svinhet ;);) så vargarna flockar sig runt dig, eller hur?"

Ibland är det som trevligt att prata med exet. Vi firar 10 år i år. Tänk, det är 10 år sedan jag satte mig i en långtradare och åkte de 8 timmarna upp till Stockholm och Skärholmen. Läskigt men kul. Konstigt bara att jag som 14-åring lyckades övertala mamma att få åka till en vilt främmande pojke i huvudstaden helt själv. Men det gick bra och jag var stormkär! I lastbilen fick jag en stornedrans finne på hakan och det var såååå pinsamt! Jag tillbringade typ 5 dagar där med honom, lillebror och pappa. Första mötet med den muslimska kulturen, och guuud så god mat jag fick. Men det där med kindpussar var lite olustigt. Hur gjorde man? Mitt första möte med Stockholm. "Vad stort allting är här", sa jag. Dagen efter snöade det. Det var de största snöflingor jag sett, vilket jag också påpekade. "Ja, allting är stort här i Stockholm", sa han då. Jag tycker fortfarande Stockholm är stort och lite läskigt...

Igår var vi på gofika hos moster. Eller ja, hon är pappas moster. Det var mysigt som sjutton och jag fick lussebulle, rulltårta, hallonkaka och bananbiskvi till lunch. Snart rullar jag fram... Men positivt är att förkylningen håller på att ge sig nu så där lagom efter 4.5 vecka. Så snart kanske jag kan träna bort mina Afrika-kilon. Men det blir nog inget friskiskort. Ska ju bara vara hemma i Västerås till den 23:e. Hemma? Ja, vad är det? Bäste fotografen sa här om dagen att jag inte har något hem så jag får nöja mig med det jag har där jag är. Ja, hemma är där jag är. Det är väl bra?

Här om dagen pratade jag och far min om att jag är så rädd för att gå hem på natten. Jag sa att jag var mesig. Han sa hellre mesig än dum. Jag sa hellre frågvis än ovetande. Och vips hade jag mig själv fångad i ett nötskal, eller i alla fall två meningar.

levande nätter

Publicerad 2008-12-06 10:35:59 i Allmänt,

Inatt har jag drömt så mycket att jag är helt slut i huvet. Jag drömde att mamma skulle vara mammaledig till ett barn de kallade Plommon. Det var inte hennes barn. Jag drömde att pappa tvingade mig att koka gröt på bröd, mjölk, apelsinmarmelad och blåbär. Det smakade smält ost. Han gav mig ockås i uppdrag att skriva en kärlekshistoria, den skulle jag få betalt för så att jag klarade mitt uppehälle på Zanzibar. Och så drömde jag om Karim, vi var på väg någonstans och han körde. Min kompis (Frickan tror jag) satt i baksätet och var livrädd emellanåt. Och det kan jag tro, tur att hon sov när han bestämde sig för att sätta sig i passargerarsätet en stund medans han körde. Och så drömde jag om ett himla konstig djur. OCh Ted från grundskolan var med som biroll.

Förutom förvirring från drömmarna fick jag stort längteil efter älskade Karim. Så det blev till att lyssna på hans låt så fort jag vaknade. This is for you bro. Om man bortser från texten så har låten ett mäkta skönt gung.

Frickan, julafton blir bra på lördagen. Your place or my place? Or both? Har du bakat än?

Tårta och julgodis

Publicerad 2008-12-02 11:19:26 i Allmänt,

Kalaset hos bror var mysigt. Pappa stod ut riktigt länge, hela två timmar! Vi fick Opera-tårta, lussebullar och julgodis. Bror fick massa paket. Han och tjejen är så söta. Ska bli kul att tillbringa tid med dem hos mamma i jul.

Det där med Zanzibar går väl si så där just nu. Jag hoppas på att få ta en safarigrupp i februari, och så hoppas jag på att få jobb på ett annat hotell i Nungwi... Gud vad jag hoppas! Vad gör jag annars liksom? Och när jag är trött på att vara hos mamma har jag ingenstans att bo. Det är obehagligt...

Jag önskar jag kunde ringa mina vänner på Zanzibar bara si sådär. Men det är svårt nu när jag är hos pappa.

Om

Min profilbild

kat

Har bytt ut resorna ut i världen mot resan i livet tillsammans med min son.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela