Simply kat

Hellre frågvis än ovetande.

fodelsedag

Publicerad 2008-10-31 05:39:13 i Allmänt,

I forrgar var det Elminas fodelsedag. Det firades pa en bar pa stranden. Samma stalle dar jag och Yussuf drack milkshake for evigheter sedan. Mangi heter stallet. Vi drack och matades med tarta och dansade som galningar. Jag blev i princip full som en kastrull (nagon gang ska val vara forsta) men hade laget under kontroll. Dagen efter var jag uppe tidigt och vinkade av mina tva omgangar gaster som akte. Usch, det ar lite trakigt faktiskt.

Igar akte det ytterligare 5 personer. Nu ar det bara 2 kvar. och det andra svenska-ganget har ocksa akt. De var ju helt underbara! Och bor i Angelholm. Maste nog besoka dem lite. Nu ar det tomt har. Igar unnade jag mig faktiskt nagra timmar i solen och en valbehovd massage. Idag ar det morgonpass som galler och sedan blir det ledigt en dag. Chefen har dessutom sagt att det ar ok att jag slutar den 13:e sa att jag kan relaxa lite innan jag aker hem. Jippie! Jag har sa mycket jag maste kopa till alla och jag maste ju till skraddaren och och och. Ja, jag maste borja tanka pa avfarden redan. nu ar jag inne i ett stadie dar jag langtar hem men samtidigt inser hur mycket jag kommer sakna allt har. Det ar ju for sjutton min o det har. Mina vanner, min by, mina skumpiga vagar och an har jag bara atit en mango!

fran safarin UPDATE

Publicerad 2008-10-30 17:51:33 i Allmänt,

2008-10-16 torsdag Arusha


Jag har precis varit och hamtat forsta delen av gruppen pa Kilimanjaros flygplats. Det var 12 trotta resenarer som kom. Inget baggage var borttappat och ingen ur gruppen verkar gnallig och besvarlig. Vagen till och fran flygplatsen tar ca 1 timme och ar helt ortroligt vacker. Hela Arusha verkar vackert. Det finns trad som just nu ar overfulla med lila blommor, Jackaranda trad, de ar overallt. Klockan ar typ 11 nu och klockan 14 ska vi ga pa stadsvandring, det ska bli intressant. Jag vet dock inte vilka skor jag ska ha pa mig. Sa nu har vi ca 3 timmar at relaxa pa. Jag sitter utamfor mitt rum sa att jag kan se om nagon letar efter mig. Snart ska jag ga till restaurangen och mingla. I restaurangen hanger en stooooor svart tavla som det star ‘'Welcome Katarina group'' pa.


Flygresan igar gick bra. Det sporegnade pa Zanzibar pa morgonen sa det var en helt perfekt dag att lamna zanzibar. En stressing bilresa senare var jag pa flygplatsen. Vi at frukost och sedan checkade jag in. Jag tycker verkligen inte om flygplatsen pa Zanzibar, den ar sa liten och oorganiserad. Tacka vet jag stora flygplatser med skyltsystem! Flyget fran Dar var installt sa jag fick vanta pa nasta. Traffade dock en tjej fran Colorado som holl mig sallskap. Blir sa mycket mindre nervost pa det viset I Arusha valkomnade Philip mig. Han ar jattemysig och valorganiserad. Jag kopte en tjocktroja (Puma for $12) och akte sedan till hotellet. Dar fylldes jag med ett bubblande fnitter. Jag antar att jag blev lycklig over eget rum och varmvatten. En dusch senare motte Philip upp mig igen och vi akte till hans kontor for en utforlig genomgang om vad som komma skall. Sedan blev det middag och tidig sang for mig. Hotellet ar litet, ca 35 gaster och helt ok. Daligt stadat bara. Blev dock valigt besviken pa middagen. Bestallde en vegetarisk pizza, Margeritha, och vegetarisk samosa. MArgerithan hade en massa gronsaker (?) och var jatteliten. Samosan var full med kott. Nar jag fragade servitoren sa han att de inte hade vegetariska samsosas och att han inte horde att jag bad om det. Nu vet jag I alla fall hur kott smakar. Skit. Som jag skrev innan ar Arusha jattevackert. De tar bordigt och gront och en massa berg runt omkring. Igar nar jag kom var det varmt men imorse fros jag trots en tjock filt. Jag fros under middagen ocksa. Ida gar det mullet och trots att klockan ar 11 ar det inte jattevarmt. Superskont faktiskt. Men faktum ar att jag kanner mig instangd. Vart ar havet? Hur ska jag nagonsin kunna bo utan hav? Och hur ska jag klara av att ga I skor I 10 dagar?

2008-10-17 Ngorongoro
Gardagens stadsvandring var intressant men uttrottande. Hojdpunkten var skolan dar rektorn berattade om klasserna och visade oss runt. De hade till och med klasser for specialbarn. Det var aven intressant att ga genom marknadsplatsen. Otroligt skrammande men aven hapnadsvackande. Museet var aptrakigt. Vi gick till en liten shop som salde kangas. Jag kopte en kanga och en kitenge (stavning?) for typ $ 15. Det ar cirka 8 meter tyg. Sa fina! Jag langtar tills jag ska sy upp nagot. resan idag har gatt otroligt bra och alla verkar supernojda. Jag hoppas bara de ar nojda med mig... Tyvarr fick jag splittra en familh for att ett par inte ville byta bil. Det var lite trist och jag kande mig ganska maktlos. Men det verkade vara ok for familjen. Vi har sett en massa djur men jag maste saga att jag nog ar lite bortskamd. Kanns som jag sett det forut och det imponerar inte sa mycket. daremot ar guiden underbar och vi sag noshorning! Det var faktiskt maktigt.. Och kratern sett uppifran ar helt otroligt!

2008-10-18 Serengeti
Sitter och halvsover na jag skriver det har. Vi ska ut pa tidig morgonsafari och jag har tva oroliga natter bakom mig. Jag borjar se for javlig ut, rod av solen, svullen, rodogd, pasar under ogonen. Men anda,jag har en otroligt trevlig tid och ingen av mina gruppmedlemmar gnaller. Jag har markt vilka som har gnalltendens men an sa lange fungerar allt! Igar kande jag dock att jag langtade hem. Inte till Sverige utan till Zanzibar. Det ar lite skit for det ar ju inte mitt hem.
Igar besokte vi en Masaiby. Det var intressant men inget nytt for mig och de forsokte verkligen mjolka oss pa pengar. Vi at lunc vid porten till Serengeti och jag kopte annu ett stycke tyg. Jag har nog glomt beratta om lunchn i Ngorngoro. Dar kom en gigantisk kraka och stal min macka nar jag holl den i handen. Klon rispade mig till och med pa tummen! Efter lunchen i Serengeti blev det en dammig fard till lodgen och sen gav vi oss ut igen. Vi sag lejon pa jattenara hall och faktum at att jag fick en san adrenalinkick att jag madde illa efterat. Sen pa kvallen sag vi leopard med byte!

2008-10-18 Serengeti
Nu har vi varit ute pa tidig morgonsafari. Vi sag en massa lejon och lejonungar. Det var helt fantastsiskt. men alltsa nu har jag varit pa safari. jag kanner mig ganska mattad. Vid frukost borjade jag prata med nagra svenskar. Det visade sig vara klienter som jag har haft mycket mailkontakt med pa hotellet. De aker dit imorgon. Helt sinnes! Nu ska jag lyssna pa musik och slappa en stund innan vi ger oss ut igen.

2008-10-19 Lake Manyara
Vagen fran Serengeti fram till porten var helt overjavlig. Dammig, skumpig och varm. anda var det ingenting jamfort med Kenya. Vi bor pa en helt underbar lodge nu och det finns till och med pool. jag har inte hunnit anvanda den dock. Vi har varit ute pa en kort game drive i Lake Manyara och den var jattefin. Lake Manyara ar vackert och bordigt. Jag gillar gront. Jag sag elefanter i vitogat tva ganger och bada gangerna blev jag lika paralyserad sa det blev inga bra kort!
Musiken till middagen idag var helt vedervardig. Italienare som gick omkring och sjong hogt vid varje bord. Fy fanken. Imorgon bar det av till Arusha och sedan flyg till Stone Town.

2008-10-21
Allt fick bra igar och jag fick hora av Philip att ag gjort ett superbra jobb och att han skarpt ska rekomedera mig till resebyran. Hoppas. Hoppas. Jag var den enda som yckades pruta ordentligt pa en souvenirbutik igar (anda dyrt). Jag fick kora med att jag var resident, att jag jobbar har och att han begarde halva min lon. Det funkade... Idag ar det Spice Tour och City Tour pa schemat. Synd bara att jag har en sa fruktansvart oorganiserad agen har pa Zanzibar.

2008-10-22
City Touren igar var jattebra. Vi fick en specialguide pa slavmarknaden och han berttade sa mycket. han till och med gick in i kyrkan (muslimguiderna gor ju inte det). Var guide under hela vandringen var ocksa jattebra och han ska till och men hjalpa till pa en shoppingrunda for nagra. Spice Farmen var helt otrolig precis som forra gangen. Guuud vad jag alskar den guiden. Han heter Said och ar pa BIg body spice farm. Go there! Ikvall blir det middag pa Archipelago med Frida och nagra ur min grupp.

2008-10-23
Middagen blev bra. Vi var valdigt manga och nagra blev riktigt runda under fotterna. Kul tycker jag. Jag holl mig dock i skinnet. Vi har varit pa dolphin tour och i Jozani forest idag. Delfinturen var inte sa trevlig, vi jagade delfinerna och det var jattemycket folk. Daremot fick vi snorkla efterat och det var helt fantastisk. Forsta gangen i mitt liv. Sedan fick vi den underbaraste swahililunchen ever! Jozani forest hade kunnat vara mycket intressantare med en battre guide och vi gick bara korta strackor. Men vi sag aporna i alla fall! Ikvall ska jag traffa Warren for lite Zanzibar Pizza. Mums.

2008-10-24
Back in Nungwi. Sol och bad for vissa. Jobb och slit for andra!

regn

Publicerad 2008-10-27 10:39:26 i Allmänt,

Det regnar. och regnar. och regnar. Men det ar fortfarande varmt. Och valdigt fuktigt kan jag ju tala om. Ingen ide' att ha skor pa sig man blir bara blot. Ingen ide' att anvanda paraply for regnet kommer fran sidan. Det ar ganska mysigt faktiskt men mina gaster ar inte sa glada.

Idag jobbar jag delat skift for Yussuf ar ledig. Hoppas pa att ge mig av vid 14-tiden och komma tillbaka hit till jobbet vid 19 eller nagot sant. Det ar valdigt lugnt pa jobbet idag, nastan inga utcheckningar och bara nagra fa incheckningar. Inboxen ar sa gott som tom. Den enda utcheckningen idag var en helt underbar svensk grupp pa 9 personer fran Angelholm och Helsinborg. Barnen vara riktig guldklimpar och vi kramades hejda allihop. Ahhh sa trakigt att de ar borta.

Idag hade jagt tank anvanda min lediga tid till att ga till skraddaren for att sy upp mina helt underbara afrikanska tyger som jag har kopt pa Safarin. Det ska bli en massa fint. men tyvarr verkar det inte som en trevlig ide' pa grund av regnet.

Igar var jag pa village tour med nagra u min grupp. Det var mysigt och vi fick halsa pa i skolan och jag hade fixat fram en larare som visade oss runt och berattade. De flesta klassrum var utan bankar. Pa vaggarna hade de malat olika kartor och annat viktigt som de behover. Jag kan ju beratta att Danmark inte langre existerar. Visste ni det? :)

Jag har antligen fatt tag i en lagenhet i Vasteras. Jag ska bo i samma hus som min alskade Frickanflickan. Det ar huset intill det jag bodde i innan! Jag hyr lagenheten i andra hand fram till slutet pa december. men atminstonde har jag nagostans att sova och jag slipper flytta en massa mobler. jag vet ju inte riktigt vad som hander nar jag kommer hem till Sverige sa det ar skont att slippa hyreskontrakt.

Min fina chokladmaria har fatt en liten dotter. GRATTIS till henne. Ska bli sa kul att komma och besoka er, om ni orkar!

Horrni, vet ni vad. Ni far inte retas for att jag kommer hem rund som en ballong och vit som en sjukling. Okej? Bra!

tebax

Publicerad 2008-10-26 17:37:36 i Allmänt,

Hej allihopa. Nu ar jag tillbaka pa Zanzibar, i Nungwi, pa jobbet. Det gor ont i mina axlar sa jag orkar inte skriva sa mycket. Jag har fort dagbok under min safari sa jag ska renskriva den och ladda upp i dagarna.

Jag mar bra, men vill faktiskt hem till Vasteras nu.

kraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaam

fullmane

Publicerad 2008-10-14 08:56:48 i Allmänt,

Iga drog jag antligen ivag till the full moon party. Det ar i Kendwa, byn intill Nungwi. Ganska maktigt faktiskt, nastan som nar man gar ut i Sverige. En massa folk, hog musik och dyra drinkar (30 spann  man anda!) Kom hem vid fyrasnaret och upp vid atta. Idag ar det stora packdagen, drar ju ivag till Arusha och pa safari imorgon. Nar jag kom hem inatt och reflekterade over att jag inte packat en pinal blev jag kraftigt nervos. Guuuud jag vill inte aka! Eller jo det vill jag. Men na. halla jag har val inte forberett mig ordentligt, gatt har och segat som en sill. Usch. Hoppas bara jag far tillbaka mina klader fran tvatten!

Jag antar att det har blir ett av de sista inlagg ni ser fran mig pa typ 10 dagar. Men jag hoppas och ska forsoka uppdatera er under resans gang.

Ingrid: Vad bra att Christina ar med under intervjuerna. jag hoppas att min plats pa julbordet ar sakrad trots nyanstallda :)

Onska mig lycka till och kram och karlek pa er alla!

svenskar

Publicerad 2008-10-13 10:18:15 i Allmänt,

Hej hopp. Gardagen borjade totalt piss och mitt humor var uruselt. Men nagot hande under dagen och det blev en bra dag. Jag har ingen aning om varfor. Nar jag satt och avnjot min middag i restaurangen upplevde jag nagot lustigt. Jag kunde forsta alla konversationer som pagick runt omkring mig. Det var namligen bara svenskar i restaurangen. Thiii. En av svenskarna kommer dessutom fran min resebyra, fran min hemby Orkelljunga och kanner till min alskade morfar vaktmastaren! Det du mamma!

Idag ska ocksa bli en bra dag, trots att jag jobbar dubbla skift.

vilda natter

Publicerad 2008-10-12 09:34:54 i Allmänt,

Igar efter jobbet hoppade jag in i en bil med vanner for att leta efter lite mat. Jag var dodshungrig eftersom det enda jag fick fran restaurangen igar var lite ris och potatis. Istallet for mat blev det party pa Kendwa rocks. En kofta i havet senare akte vi vidare till Highland ett lokalt utestalle. En stund senare akte vi vidare till cholo's for att pa vagen hamna i slagsmal. Vad ar det med killar igentligen? Fan ocksa. Ja vidare akte vi till Cholos for tva minuter. Sedan promenad hem i sporegn. Isang vid 04.00 up vid 9. Inget vatten i kranarna sa jag tvattade haret i dricksvatten. Sprayade ihjal lite myror pa golvet. Sedan kom vattnet. In i duschen med sminket pa. Nu sitter jag har pa jobbet for att kolla om det kommit nagra mail. Direkt kommer smartan i axlarna. Jag fattar inte! For sen gor det liksom inte ont...

Ah, nu ska jag leta upp frukost, jag har fortfarande inte atit sen min sked med ris och min potatis.

aojaojaoj

Publicerad 2008-10-07 19:13:00 i Allmänt,

Igar sa fick jag stressa hem fran byn for att hinna till jobbet. jag tog den svalaste vagen, vilket ar via stranden. En ung kille kom fram till mig och forsokte salja in akvariet. Jag forsokte forklara for honom att jag kan ga in dar gratis men han fattade inte. Stressad som jag var och besvarad som jag var trampade jag pa nagot taggigt. Jag han inte titta vad det var sa jag gick bara vidare. Idag hade jag lite ont och det kommer ut vatska ur halen (the holes) i foten. Det skulle tydligen kureras med saven fran papayaskal. Interesting! Imorgon bitti ska jag tydligen kunna klamma pa halen sa att all vatska kommer ut.

Nar jag slutat jobbet igar och kom in pa rummet sa mottes jag av det varsta jag kunde tanka mig. En gigantisk spindel. Storre an en snusdosa. Jag fick ge mig ut pa jakt och vandades kraftigt for att smacka ihjal den. Guuud det hordes pa vaggen nar han sprang! Men jag attackerade gang pa gang och till slut fick han somna in med en small!

Idag, bara lasa bok och jobba. Jobbet ar tungt. Det tar sa hart pa axlarna sa jag vet inte vart jag ska ta vagen! Vad ska jag gora i framtiden?

vadret pa Zanzibar ar underbart for de som jobbar. Vaxlande molnighet och ganska heviga regnskurar. Sol ibland och varmt och skont hela tiden men inte for hett.

Tack alla underbara som skriver kommentarer till mig. Kul att du Christina till och med tar dig tid att lasa om mig pa din fritid.

Yussuf the deep man

Publicerad 2008-10-05 18:33:42 i Allmänt,

Rakade hava ur mig till Yussuf idag att jag vill ha barn nar jag sag tva sa otroligt sota ungar. Han sa forsta tt det var val enkelt fixat men nar jag gjorde klart for honom att jag maste ha en bra pappa till barnet, sa blev han djuuuup. Han sa:

Well there is 4 things you most conceder when you are chosing the father:
1. He must be a man
2. He must be clever
3. He must love you
4. He must be in your heart

Simple. But an advice from a tailor: Meassure 10 times and cut 1.

day off

Publicerad 2008-10-05 16:21:55 i Allmänt,

Igar var min lediga dag. Det firade jag med att ta in pa ett guesthouse pa stranden. Jag pungade ut med $ 45 bara for att fa komma bort fran hotellet och for att fa mig en varm dusch. Ahhh, det var sa underbart att kunna halla i duschandtaget och skolja av kroppen ordentligt. Jag stog i duschen i evigheter och det ar inte utan att skammas. Dar star jag och slosar pa vatten. Men skont var det...

Idag... Vill inte vara pa jobbet. Vill vara leeeeeedig. Borjar kannas nu att jag bara ar ledig en dag i veckan. Vad kan man gora pa en dag liksom? Var pa vag till Stone Town igar men ville verkligen inte spendera min lediga dag pa att trotta ut mig helt!

Ah, det hande en rolig sak idag. Jag traffade en man (gubbe) som jag borjade prata med, bara for att vara trevlig. Man ska ju vara det mot turister. Naval, vi pratade pa och han var fran England och sjalvklart kom vi in pa vadret. Vi kom ocksa in pa min underbara, alskade lillebror som ar besatt av england. Han skrattade gott nar jag berattade om lillebrors historier. Han bjod med mig pa en delfintur men jag tackade artigt nej (halla liksom!). Naval, efter ett tag kom han tillbaka och forsokte att overtyga mig igen om att folja med. Jag sa att jag var orolig att inte komma till jobbet i tid, da sa han att det gick att fixa. Da sa jag att jag blir sjosjuk. Da gav han mig en lapp med namn och mailadress och telefonnummer (lappen var skriven redan innan han kom tillbaka). Han sa att om jag vill komma till England var jag hemskt valkommern att bo hos honom med argumenten att det var billigt och han kunde visa mig runt. Thiiiii. Nej tack. Jag anvander lappen som bokmarke.

At lunch med en svensk tjej idag som ar har for lite forskning av typ alger eller nat, samt karlek. Det var trevligt. En tysk tjej var ocksa med sa vi pratade engelska. Jag skulle precis borja beratta om mannen nar jag insag att han satt vid ett bord intill. Tur att jag ar kand for att prata tyst!

Snart, snart, snart aker jag pa safari!

mzungu's eller wazungu

Publicerad 2008-10-03 14:11:47 i Allmänt,

Internet är fruktansvärt segt idag så ni får hålla till godo med den här underbara bilden på två wazungu eller två watoto (Ja, det står ju att han är vit på tröjan och barn verkar vi vara båda två, i alla fall om man lyssnar på sina smeknamn).
I totaly love this little fellow!

bildspecial

Publicerad 2008-10-03 14:01:19 i Allmänt,

Tycker att det var langesedan jag lade upp bilder och jag kan tanka mig att ni vill se lite mer. Har kommer det bade nytt och gammalt. (Vanligen notera att jag skriver detta med ett svenska tangentbord och anda skriver jag utan åäö. Shit)

En dag åkte jag påspice tour helt gratis. Jag fick se massor av kryddor och frukter, här är ett litet urval:

En liten bebis-ananas, visst är den söt. Växten ger bara en ananas, sen ger den inte mer frukt.
Det här är vår otroligt duktiga guide. Han kunde typ alla kryddor och sånt på svenska. En riktig klippa. Här gör han sin gay-pose med en frukt som används till bland annat läppstift.
Elaine och Thomas, det här är till er. Vilken sort är det?
Muskotnöt. Bra för kvinnor som vill vara lite extra pilska men också bra för att söva barn.
 Vanilj, underbart gott luktade det
 Ett par solglasögon.
 Det här är min underbara, älskade Waren aka The Goat. Han ville vara min guide på turen men han var inte så bra " This is a flower tree"
 En bild tagen ur fortet i StoneTown. Huset är ett av alla hus i Stone Town  och så här ser de flesta hus ut. Paradis?

Slut pa fastan

Publicerad 2008-10-01 12:34:32 i Allmänt,

Idag verkar alla glada! Det kanns konstigt att kunna sitta och ata pa kontoret utan att skammas. Ingen kan langre kalla mig for kobe (skoldpadda), vilket de gjorde innan. Tydligen ar man en skoldpadda om man ater pa dagen. Andra smeknamn jag har ar Kath, Kat, Katie, Mototo (barn) och Caramello. Mtoto och Caramello ar nog vanligast faktiskt!

Jag ar nu mer nastan skolos (shoe less)  vilket jag inte vet om jag skrivit tidigare. Forhoppningsvis kan jag aka med en av vara drivers till Stone Town pa fredag. Da ska jag traffa en kille fran en resebyra ocksa. Jag tror han stoter pa mig... Han ar i alla fall otroligt trevlig pa telefon. Elmina bor med honom i Stone Town och sager att han ar ung och snygg. Ptja... Ah, jag orkar inte med sant dar men kan vara kul att traffa nagon som man pratar och mailar med varje dag.

Pa grund av slutet pa Ramadan sa ar Yussuf ledig tva dagar i strack. Det innebar att jag som jobbar med bokningarna far jobba dubbla skift. Igar borjade jag kl. 7 slutade 12. Borjade 17 och slutade 22.30. Idag borjade jag 9 och har inte slutat an. Vet inte riktigt nar jag ska ta paus. Lite trist men kanns ganska bra att vara sa pass viktigt att jag maste jobba extra nar Yussuf ar borta!

Idag fick jag mina e-tickets for safarin. Jag aker har ifran den 15:e och kommer tillbaka den 25:e. Snacka om att jag ska duscha varmt, lasa i sangen och ata annan mat. Ahhh, jag ser fram emot det. Men lite nervost lar det nog bli...

Jennie-vannen, valkommen hit och grattis till karleken. Inte nyfunnen men battre anda.

Frickanflickan, du skriver daaaaaliga lappar om boende, inte en enda har mailat. Tycker om dig anda. Sag foresten att de sokte en grafisk designer har till ett schysst manadsmagazin.

Driften, hur gar det med rekryteringen?

Leonel, I'm starting to get the african feet now.

Mamma och pappa, jag saknar er och kan inte bestamma mig for vem jag ska halsa pa forst.

Asch... Undrar om jag ska ta ledigt nu och lagga mig i solen en stund... Maste ju bli brun innan jag kommer hem.

Om

Min profilbild

kat

Har bytt ut resorna ut i världen mot resan i livet tillsammans med min son.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela