Simply kat

Hellre frågvis än ovetande.

knepig dag

Publicerad 2008-09-14 18:58:05 i Allmänt,

Vilken knepig dag det ble idag. Skulle jobba morgonskiftet vilket jag ocksa gjorde. Men sa ringde Frida en tjej som jobbar pa Chumbe island och fragade om jag ville ata lunch med henna. jag var inte sen med att tacka nej till en lunch med svenskar. Sa Yussuf tackte upp for mig. Jag at den godaste lunchen hittils, pasta med nagon sas, och fick prata lite svenska. Vilket ar valdigt onaturligt for tillfallet. Och nar jag val har pratat svenska en dag sa kastar jag in svenska ord i engelskan. Anyway. Sedan kom jag tillbaka for att vara med pa lite tidsodande rollspel for att se hur man ska bete sig i receptionen gentemot gasterna. Efter det hade ag ca 1 timme pa mig att gora vad jag ville innan jag skulle hoppa in for Yussuf och tacka upp medan de gick och at sitt forsta mal mat for dagen. Den timmen ille jag spendera pa en promenad pa stranden. Jag borjade ga och stranden som ligger till vanster om var, aven kallad 'at the aquarium', var sa otroligt vacker, jag ska lagga upp bilder senare. Men nar jag skulle vidare till nasta strand 'dhow stranden' sa kom jag inte forbi klipporna utan lyckades istallet bli sjoblot av tidvattnet. Jaha tankte jag, jag far val ga hem da. Men sa fragade en kille mig om jag ville komma och trana. Det var den lustigaste halsningsfrasen jag nagonsin hort sa jag var bara tvungen att prata med honom. Han lyfte upp deras hemmabygge till skivstang och fragade om jag jobbade har. Ja, sa jag och da ville han visa mig akvariet helt gratis. Det var sa mysigt. Man kom in som pa en liten bakgard med staket av flatade palmblad. Och nar man kom in dar var det en naturlig havsvattengrop dar vattnet stiger och sjunker beroende pa tidvattnet. Och dar i den gropen hade de 25 vattenskoldpaddor. Jag fick mata och klappa. Gropen sag ut ungefar som en san dar undervattenssjo som finns i grottor. Hur mysigt som helst. killen berattade om uppfodningsprojektet och jag fick halla i en skoldpadda som inte var sa stor. de hade aven en orm dar som precis hade fatt en stor ratta i sin bur. Rattan var otackt stor och sag inte ett dugg trevlig ut, han var ganska radd och satt i ett horn. Sedan hade de landskoldpaddor ocksa. LAndskoldpaddor kan tydligen krypa in i sitt skal men det kan inte vattenskoldpaddor om jag forstod det hela ratt. Ahhh det var basta upplevelsen pa hur lange som helst. Jag vill dit igen, det var som ett hemligt stalle. Inte alls som den lilla gropen vi var vid nar jag var har med familjen.

Nu sitter jag pa jobbet och tacker upp for Yussuf eftersom han tog nagra timmar for mig innan. Men han har suttit har mest hela tiden anda. Nu ar han dock borta. Kanske borde jag jobba, det ar val det man ska gora om man ar pa jobbet?

Kommentarer

Postat av: Pappa

Publicerad 2008-09-16 10:05:43

Hej Kattis!

Vad kul du verkar ha haft.

Kramar Pappa



Här kommer några rader från Gunnar.

Hej Kattis,

Jag blir lite avundsjuk på allt du får uppleva, värmen, kulturen, varmt hav och naturen.

Du hade uppfattat det rätt med sköldpaddorna men nu är jag som jag är. Vilka havssköldpaddor lever i havet vid Zanzibar??.

Just nu håller höstdimman på att lätta över älvdalen. Höstfärgerna har börjat gnistra så visar sig solen efter dimman så får vi en sagolikt vacker höstdag. Det var frost i gräset när jag körde hit till Melderstein på morgonen.

Kram, kram

Gunnar

Postat av: Frickan

Publicerad 2008-09-16 22:00:23

Åååå sköldpaddor!

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

kat

Har bytt ut resorna ut i världen mot resan i livet tillsammans med min son.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela